Koristili materijale iz NASA-e: Dizajneri kreirali tašnu napravljenu od "zraka"

1
Radiosarajevo.ba
Koristili materijale iz NASA-e: Dizajneri kreirali tašnu napravljenu od "zraka"
Foto: Screenshot/Twitter / Kolaž/ Coperni /Aerotorba

Dizajnerski dvojac Sébastien Meyer i Arnaud Vaillant u brendu Coperni ostaju majstorima u umjetnosti iznenađenja, na svakoj od svojih revija.

Nakon torbice od puhanog stakla koju je u ruci nosila Gigi Hadid na predstavljanju kolekcije za sezonu proljeće/ljeto 2022. godine, a potom i haljine stvorene uživo na tijelu Belle Hadid u sklopu predstavljanju prošlogodišnje, proljetno-ljetne kolekcije brenda, dvojac Coperni otišao je korak dalje.

Na aktuelnoj Pariškoj sedmici mode, u sklopu predstavljenja kolekcije za novu sezonu jesen/zima, Coperni je predstavio iznenađujuću varijantu svoje kultne torbe Swipe u obliku polumjeseca.

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

Sébastien Meyer i Arnaud Vaillant ovoga puta surađivali su s istraživačem Ioannisom Michalousom na razvoju nove torbe naziva Air Swipe.

Kao što mu samo ime govori, ovaj novi predmet žudnje dizajniran je od aerogela, izuzetne i najlakše krutog materijala na planeti Zemlji, slične gelu na bazi silicija porozne strukture, čiji volumen, više od 99 posto čini zrak.

Pariz: Najmanja torbica na svijetu prodana za 114.000 maraka

Pariz: Najmanja torbica na svijetu prodana za 114.000 maraka

Ovaj nanomaterijal je 1000 puta manje gustoće od stakla, pa se može reći da je dvojac Coperni napravio torbu od zraka. Posebno zanimljiva je činjenica da materijal aerogel koristi NASA, za hvatanje zvjezdane prašine.

Međutim, na društvenim mrežama mnogi obožavatelji mode bili su skeptični u pogledu praktičnosti torbe.

Međutim, koliko god materijal izgledao kao oblak, dizajneri obećavaju da će u njega moći stati barem neke vaše stvari. Odgovarajući jednom komentatoru, Coperni je napisao: "Može držati iPhone". 

Iznenađujuću novu torbu Coperni je na novoj reviji u Parizu 'isprekidao' komadima u minimalističkim bojama, prožetim prepoznatljivom futurističkom vizijom Sébastiena Meyera i Arnauda Vaillanta, prenos DailyMail.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije