Konobarica u restoranu dobila nevjerovatan bakšiš: 'Kada sam pogledala sumu nije mi bilo dobro'

4
Radiosarajevo.ba
Konobarica u restoranu dobila nevjerovatan bakšiš: 'Kada sam pogledala sumu nije mi bilo dobro'
Foto: Collage / Bakšiš u New Yorku

Clair Rachel Hauel, koja je poreklom iz Kalifornije, ali živi i radi u New Yorku, na Instagramu je podelila čin zapanjujuće velikodušnosti. Ona je okačila niz fotografija, uključujući snimak računa kupca, koji joj je ostavio bakšiš od 500 dolara (više od 893 KM )nakon čega je sebi uplatila odlazak u pozorište, na predstavu o kojoj sanja.

Ona je to opisala kao "magični njujorški trenutak" i izrazila ogromnu zahvalnost čoveku koji joj je dao "ludi i neočekivani poklon". Prošlog meseca, Clair je rekla da je kupac dobio račun od 232,86 dolara (više od 416 KM) prije nego što je ostavio ogromnih 500 dolara (više od 893) bakšiša. Također je napisao bilješku na priznanici koja je glasila: "Idi da vidiš Merrili! Sjedi u orkestar!"

"Taj magičan trenutak u New Yorku mi se desio prije neki dan na poslu. Moj posao u službi se nalazi blizu pozorišta, tako da nam dolazi mnogo ljudi nakon predstava na Brodwayu. Kao i obično, uvek ih pitam šta gledaju/ili šta su gledali, a prije neko večer, gosti u restoranu su bili porodica, koja je pričala kako je gledala Veselo se kotrljamo. Tu predstavu sam oduvijek voljela i jedino preko čega sam je gledala je TV. Bila sam oduševljena i zamolila sam ih da mi barem malo prepričaju kakav je osjećaj gledati je uživo", navodi uzbuđena konobarica.

Ponovo se oglasio FK Sarajevo: Pročitajte važno saopćenje za navijače

Ponovo se oglasio FK Sarajevo: Pročitajte važno saopćenje za navijače

"Nakon što su večerali prišla sam da sredim njihov stol i zatekla račun, ali i ček sa bakšišom, nije mi bilo dobro. Hvala gospodinu koji mi je dao ovaj suludi i neočekivani poklon. Nadam se da ćete ponovo doći da vam se lično zahvalim. Magija je još uvijek živa u New Yorku, kao i ljubav i dobrota i dobri, dobri ljudi".

Ostali pratioci su bili dirnuti do suza. "Bukvalno plačem. Nadam se da ćeš mu se jednog dana zahvaliti", "Ovo je mali trenutak koji pokazuje kako imati novca i kako biti čovjek". "Fantastična priča. Nadam se da ste uživali u predstavi", napisala je jedna osoba, javlja Mondo.rs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije