Konobarici nisu ostavili bakšiš, pa joj napisali poruku: 'Bilo je jako nepristojno...'

0
Radiosarajevo.ba
Konobarici nisu ostavili bakšiš, pa joj napisali poruku: 'Bilo je jako nepristojno...'
Foto: Pixabay.com / Ilustracija / Konobarica

Konobarica iz Sjedinjenih Američkih Država koja internetsku platformu Reddit koristi pod korisničkim imenom "scorpioassbitch" objavila je u sekciji 'Mildly Infuriating' (bos. blago me razbjesnilo) uvredljivu poruku koju joj je jedna mušterija ostavila na računu.

"Nema bakšiš jer je bilo jako nepristojno moju suprugu i mene pitati želimo li odvojene račune???", stoji u poruci koju je muškarac u "kasnim 50-ima ili ranim 60-ima" konobaričinom olovkom napisao na račun koji im je ova izdala nakon što joj je, pretpostavlja se, muškarac rekao da odvojeni računi nisu potrebni.

"Bio je toliko odvažan da je ovo napisao mojom olovkom", napisala je konobarica uz fotografiju računa na kojoj se nalazi spomenuta poruka.

Drama u Novom Pazaru: Fizički napao djevojku, a onda je ubacio u vozilo - policija reagovala?

Drama u Novom Pazaru: Fizički napao djevojku, a onda je ubacio u vozilo - policija reagovala?

Navodi se da je račun u neimenovanom restoranu iznosio 102 dolara (183 KM), a i da je konobarica rekla da je muškarčeva supruga bila dosta mlađa od njega.

Za vrijeme rasprave o poruci, konobarica je rekla da je politika restorana u kojem radi da se dvije ili više osoba pita žele li jedan ili više računa. "Jednom je u restoran došao par s djecom. Konobar im je donio jedan račun. Gospođa se naljutila jer je konobar pretpostavio da su ona i muškarac zajedno. Zapričala se potom o tome da to što izgledaju kao porodica ne znači da im se treba dati jedan račun. Zato svaki par ili grupu pitamo želi li jedan ili više računa. Ne želimo da se ta situacija ponovi", pojasnila je konobarica.

Konobaričina objava prikupila je 13 hiljada lajkova i preko 1500 komentara, a većina komentatora stala je na njenu stranu.

"Vjerovatno nisu ni namjeravali ostaviti bakšiš pa su smislili neki bezvezan izgovor", rekao je jedan komentator.

"Kako bi to trebala znati? Vidio sam ljude koji izgledaju kao da su u braku, a zapravo su bili brat i sestra koji su na svojim prstenjacima imali prstenje", dodao je drugi.

"Ne, vjenčani smo. Jedan je račun sasvim u redu. Je li to toliko teško. Kakav ego", ustvrdio je treći.

"Izgleda kao da je taj komentar napisao tako da je olovku obuhvatio cijelom šakom", rekao je četvrti komentator, piše Jutarnji list

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije