Kokice su zdrave, samo pazite kako ih pripremate
Kokice su zdrava alternativa čipsu i krekerima. Osim polifenola i niskog sadržaja kalorija, kokice su cjelovite žitarice. Jedenje više cjelovitih žitarica povezano je s nižim rizikom od srčanih bolesti, dijabetesa i nekih vrsta raka.
No, oprezan treba biti prilikom odabira vrste kokica jer nisu sve zdrave. Neke namijenjene za pripremu u mikrovalnoj peći natopljene su maslacem, a sadrže i umjetne ili više nego nezdrave sastojke.
Tako se kao najzdraviji način pripremanja kokica preporučuje korištenje cijelih zrna, s dodavanjem tek par kapi ulja u lonac ili šerpu za pripremu baš kako su to činile naše mame. Okus kokica se može obogatiti naribanim parmezanom ili nekim drugim začinom.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.