Kim Kardashian na sastanku s Trumpom: Traži pomilovanje za zatvorenike

Radiosarajevo.ba
Kim Kardashian na sastanku s Trumpom: Traži pomilovanje za zatvorenike
Kim Kardashian namjerava danas upoznati američkog predsjednika Donalda Trumpa u Bijeloj kući, kako bi s njim razgovarala o zatvorskim reformama i pomilovanju prvostepenog narko-prestupnika.

Zvijezda reality programa u SADu Kim Kardashian najprije će se sresti s Trumpovim zetom Jaredom Kushnerom, nakon čega će tražiti pomilovanje od Trumpa za Alice Johnson, ženu koja služi doživotnu kaznu zatvora bez prava na uvjetnu slobodu.

Priča o presudi za Alice i kažnjavanju, zapala je za oko Kardashian ranije ove godine na Twitteru. Od tada vodi kampanju za njeno puštanje na slobodum i uključena je u višemjesečne pregovore s Bijelom kućom.

Kim je došla u kontakt s prvom kćerkom Ivankom Trump i uspostavila vezu s Jaredom Kushnerom, prenosi Daily Mail. Njen suprug Kanye West, inače podržavalac Donalda Trumpa, kao ni drugi članovi porodice Kardashian, neće prisustvovati sastanku.
 
 
Kako prenose mediji, Kim će Trumpu pokušati objasniti da ljudi mogu praviti nepromišljene greška u životu na koje nisu ponosni.
 
Želja Kushnera da utječe na zatvorsku reformu potiče od njegovog oca, koji je i sam bio u zatvoru 2005. godine zbog utaje poreza, doprinosa ilegalnoj kampanji i podmićivanja svjedoka, navodi Daily Mail. 

Često je bio glasni pristalica Zakona o prvom koraku, koji je stvoren da ponudi programe obuke i liječenja kao podsticaj za zatvorenike. To bi omogućilo da nenasilni zatvorenici izdržavju posljednje djelove kazni u polupritvoru ili čak u kućnom pritvoru.

"Ako pokažemo da možemo zatvore učniti svrsishodnijim i efektnijim, smanjio bi se i broj ponovno počinjenig dijela", rekao je Kushner.

Kim_Kardashian_Instagram.JPG - undefined

Kim Kardashian (Foto: Instagram)

Ali napori Kushnera i Kardashian mogle bi upropastiti Trumpova administracija koja već ima neslavnu historiju s politikom reforme zatvora.

Ipak, Donald Trump je blagonaklon prema pomilovanjima, i upravo je to učinio u četvrtak s Jackom Johnsonom, legendarnim afričkoameričkim bokserom koji je osuđen za kršenje zakona 2013. godine. Zakon je zabranio prijevoz žena preko državnih granica u svrhu prostitucije, koji se uglavnom koristio da bi se zabranili međurasni odnosi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije