SAD / KFC nudi nagradu od 11 hiljada dolara onome ko sina nazove Harland

04. 09. 2018. u 07:54:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Malo ko u svijetu više djeci daje ime Harland. To je ime koje se doživljava zastarjelim i ostatkom nekih prošlih vremena. KFC to želi promijeniti, piše Time.

Objavili su pomalo bizaran konkurs – svako ko dobije sina i nazove ga Harland (po osnivaču poznatog fast-food lanca) mogao bi dobiti 11 hiljada dolara. Iako se za osnivača KFC-a često misli da se zove Colonel Sanders, tu mu je zapravo titula kojom ga je odlikovao guverner Kentuckyja.

KFC / Američki lanac brze hrane traži da se slovenački autoput A-1 preimenuje u KFC-1

U uvjetima konkursa piše kako šanse za vrijednu novčanu nagradu imaju roditelji čije se dijete rodi u Sjedinjenim Američkim Državama 9. septembra, na dan kad je originalni Harland Sanders rođen. Pobjednik će biti prvi rođeni, dakle, Harald koji je prvi došao na svijet na taj datum.

"To je odlično ime za dijete. Samo ga recite naglas - Harland. Plus, vaše dijete s genijalnim imenom moglo bi odmah dobiti 11.000 dolara za fakultet", piše u objavi KFC-a.

Zašto baš taj iznos? To je zbog 11 vrsta začina koji idu u najpoznatiji proizvod KFC-a – pohovanu piletinu. Kompanija tvrdi kako je taj iznos namijenjen za školovanje malenog Harlanda dvadeset godina kasnije.  Time navodi kako na umu treba imati da 11.000 dolara nije dovoljno za plaćanje niti jedne godine studija, a kamo li cijelog fakulteta, a čak i ako odlučite dijete nazvati Harland, novac će dobiti samo najbrže rođeni.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA