KFC / Američki lanac brze hrane traži da se slovenački autoput A-1 preimenuje u KFC-1

20. 12. 2017. u 12:27:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Slovenija je odbila neobičnu ponudu da svoju najdužu saobraćajnicu, autoput od Šentilja do Kopra, koja je sada označena kao A-1 preimenuje u KFC-1, povodom otvaranja prvog slovenačkog restorana američkog lanca brze hrane Kentucky Fried Chicken (KFC).

Nije riječ o prvoaprilskoj šali, nego o odičnom marketinškom potezu regionalnog direktora američke multinacionalke Juhasza Nandora, prenijeli su slovenački mediji.

Juhasz je upravi DARS-a, firme koja u ime države upravlja autoputevima, poslao "sasvim ozbiljan" službeni dopis, navevši da pečeni pilići s njihovom robnom markom povezuju ljude u cijelom svijetu, jednako kao i autoputevi, i da bi bio počašćen ako krak autoceste od austrijske granice do mora dobije novi naziv – KFC-1.

Iako su u DARS-u takvu ponudu odlučno odbili, Juhasz ne misli odustati pa je za preimenovanje ceste pokrenuo potpisivanje peticije na Facebooku.

U tome ga navodno podržava i Venčeslav Senekovič, načelnik općine Pesnica kod Maribora, iz koje Kentacky Fried Chicken kreće u osvajanje Slovenije.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA