Kako se zarađivalo u Jugoslaviji: Među najbogatijima nije se našao nijedan političar

/ Komentari (7)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Tuner

Ocito novinar nema pojma o jugoslaviji. Ama bas nikakvog

Sutomore na Babinom dolu

ah, sjećam se dobro... nije bilo ni mobilnih telefona, no goljfova 7, ni ovih internetskih portala... a bilo jedno radio-sarajevo u ul. danijela ozme sa čudesno kvalitetnim uposlenicima, radinima, pismenima... i, najvažnije: samo jedana hamerička hambasada bijaše, u stolnom belom gardu, strogo nadgledana od saveznog sup-a i kontraobavještajne službe jna... bijaše milina od življenja

Jugo 6uzice

Tadašnji političari su bili zaštićeni kao medvjedi. Nije ih niko smio ni pitati za zaradu a poreza na dohodak su bili oslobođeni. Bili su toliko siromašni da su morali uzimati kredite iz fonda zelenog plana za razvoj poljoprivrede za izgradnju svojih vila i vikendica a posuđivali su radnike i *****ijal iz društvenih građevinskih firmi poput Hidrogradnje, Vranice itd... Nekad su u pomoć pristizali i regruti iz JNA koji su se obučavali kao inžinjerci pa pravili putove , kopali rupe za stubove za struju i kanale za vodu ,minirali kamen i asvaltirali do tih vila i vikendica .Nekada bi im drugovi donijeli po pivu ili flašu vode. I da pitam ove novinare da oni ne lijepe one plakate po gradu ???

Ja jeste

Dosadni s jugoslavijom.

Janjičar

Dosadni s jugoslavijom. ka Ja jeste bolje tisuću puta yuga nego (p)federacija

Srboslavija

To je bio vrhunac vlaske dominacije. Sad kad udjes u institucije GTRS-a osjetis isti onaj (bit cu kulturan) miris i atmosferu kakva se osjecala tada. Nek je propala za trag joj se ne znalo.

Volio sam je

bolje tisuću puta yuga nego (p)federacija ka Janjičar ponosno, al nakon svega sto ste joj napravili nema sanse. Trebali ste bit pametniji pa Markovica slusati a ne ove ostale, sjeme im se zatrlo. Kako su cesi i slovaci uz kiselu vodu fino se razisli, mogu se ponovo sastavit kad god hoce ako im zatreba jer su gospoda a ne stoka.

/ Najnovije