Kako je Lady Gaga uredila svoj dom? Dizajneri su oduševljeni

1
Radiosarajevo.ba
Kako je Lady Gaga uredila svoj dom? Dizajneri su oduševljeni
Foto: EPA - EFE / Lady Gaga

Svaki dizajner će vam savjetovati kada uređujete bilo koji dio svog doma, što uključuje i vaše dvorište da se ne bojite unijeti osobnost u njega. Bilo da ga samo gledate s kuhinjskog prozora ili u njemu organizirate zabave, dobra je ideja da izgleda lijepo.

Portal Real Homes prenosi kako su uočili dvorište Lady Gage u njenom 73 Questions With intervjuu za Vogue i zaljubili se u hrabre boje, prostrani namještaj i eklektičan dekor stolića za kafu, ni mi nismo ostali ravnodušni. Nakon što su pogledali intervju odlučili su se upitati dizajnere interijera zašto njeno dvorište izgleda tako dobro i kako i vi možete unijeti malo ovog izgleda u svoj vanjski prostor.

Ako tražite ideje za dvorište koje nadilaze uobičajenu normu i koje je razigrano i primamljivo, mjesto za odmaranje na svježem zraku pjevačice Poker Facea i glumice A Star is Born ima mnogo toga za kopirati.

Muškarac iz Zvornika prijetio policajcu: "Kunem se da ću te prebiti dok sam živ"

Muškarac iz Zvornika prijetio policajcu: "Kunem se da ću te prebiti dok sam živ"

Zvijezda je poznata po svojim odvažnim i sofisticiranim dizajnima, pa ne čudi što je svoju estetiku uklopila u svoje dvorište.

"Poput same Lady Gage, njeno dvorište odiše klasičnim starim Hollywoodom s tračkom neočekivane otkačenosti. Vječna mediteranska arhitektura savršeno se stapa s vanjskim vrtom, ali stvara osjećaj privatnosti u maloj popločanoj terasi", objašnjava Sam Tosti za Real Homes, dizajnerica interijera i suvlasnica Tosti Designa.

Sam dodaje da su mnogi slojevi osobnosti Lady Gage vidljivi u prostoru, počevši od boja koje privlače pogled.

"Veliki prozori i neutralna shema boja čine prostor otvorenim i prozračnim, dok šarene boje dodaju živost", kaže Nicole Saunders, stručnjakinja za dizajn interijera i osnivačica The Design Build Vaulta.

Kako biste rekreirali ovaj izgled i u svome vrtu Nicole predlaže ulaganje u kvalitetne i udobne vanjske komade namještaja u neutralnim bojama, a zatim dodavanje šarenih akcenta kroz žardinjere, jastuke, prostirke, pa čak i knjige kada ne pada kiša.

"Također mi se sviđa kako je Lady Gaga također dodala funkcionalne dijelove poput stolića za kafu. Ovo je sjajan način da održite prostor organiziranim i vizualno privlačnim," objašnjava Nicole.

"Prostor spaja modu, dizajn i arhitekturu na najneočekivanije načine", zaključuje dizajnerica Sam, piše Jutarnji List.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije