Kakav car: Njemački biznismen ostavio radnicima firmu koja ima promet od 200 miliona eura

1
Radiosarajevo.ba
Kakav car: Njemački biznismen ostavio radnicima firmu koja ima promet od 200 miliona eura
Foto: Twitter / Helmut Schlotterer

Modni car i milioner iz Njemačke Helmut Schlotterer poklanja vrijedan dar svojim radnicima. Naime, on je njima ostavio cijelu kompaniju.

Rijetko koji šef je ovako velikodušan: Modna kompanija Marc Cain iz Bodelshausena (okrug Tübingen, Baden-Württemberg) ubuduće će pripadati zaposlenicima.

Kako je kompanija objavila, iznimno bogati osnivač Helmut Schlotterer prenio je svoje dionice na udruženje zaposlenika. Tako bi se vrijednosti kompanije trebale očuvati i u budućnosti, prenio je Fenix magazin.

Sjajne vijesti: OKI Fantomi treći put uzastopno osvojili titulu prvaka Europe

Sjajne vijesti: OKI Fantomi treći put uzastopno osvojili titulu prvaka Europe

Kompanija proizvodi žensku odjeću, te je izvoznik u nekoliko desetaka zemalja.

U 2020. godini imala je prodaju od oko 200 miliona eura (400 miliona KM) širom svijeta. Schlotterer je vodio tkompaniju više od 50 godina, pišu njemački mediji.

Zaposlenici sada imaju priliku aktivno sudjelovati u uspjehu kompanije i koristiti svoja glasačka prava kako bi odredili kako će se profit koristiti. Radničkom udruženju upravlja radničko vijeće koje čine svi aktivni rukovoditelji.

“Više od svega važno mi je osigurati da Marc Cain dospijeva u prave ruke. Prodaja kompanije nikada nije bila opcija za mene, a budući da moja žena i ja nemamo djece, odlučio sam osnovati udruženje kako bi kompanija nastavila raditi”, objasnio je Schlotterer u saopćenju za javnost.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije