Aktivna na društvenim mrežama: Kad Jadranka Kosor kuha

Radiosarajevo.ba
Aktivna na društvenim mrežama: Kad Jadranka Kosor kuha
Twitter / Jadranka Kosor

Jadranka Kosor, nekadašnja premijerka Hrvatske, aktivna je na društvenim mrežama gdje, osim što komentira aktuelnu situaciju i poteze političara, te opisuje svoj dan, redovno dijeli svojim pratiocima šta je taj dan kuhala.

„Juha od rajčice s noklicama od griza i dinstana junetina s malo brokule, mrkve, graška i cvjetače. Plus pire od krumpira. Ovo gore crvenkasto na pireu je od cikle. Mislim na vas”, navela je u jednoj od brojnih objava na svom Twitter profilu, uz obaveznu fotografiju ručka i načina serviranja.

Građanima poručuje da ostanu kući, pozivajući ih ovako virtuelno na ručak. Kaže da nastavlja kuhati jer tako liječi stres.

Pohovani patlidžani, supa od povrća, pečeni krompir, špinat, ćufte s pire krompirom, pita, kolači... Još kada bi pisala i recepte...

Sudeći po brojnim komentarima, koji pristižu i iz drugih zemalja, ne samo iz Hrvatske, mogla bi promijeniti profesiju.

"Ja ogladnela", "Za prste polizati", "A mesina? Gdje je mesina?", "Znate, jako je dobro imati ideju i iz minimalnih sastojaka napraviti nešto fino,samo vi dajte ideje, ja baš takva jela radim i tražim, to je pravi izazov", "Samo da se ne stvori red gladnih twitteraša pred zgradom. Dobar tek", samo su neki od komentara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije