Jezivi video iz tajnih pariških katakombi prestravio "internet"

Radiosarajevo.ba
Jezivi video iz tajnih pariških katakombi prestravio "internet"
Ispod grada svjetlosti, Pariza, leži labirint jezivih tunela i pećina koje su u 18. vijeku bile podzmeno groblje, jer na površini više nije bilo mjesta za sahranjivanje mrtvih...

Pariške katakombe prilično su skrivene od javnosti i čak postoji zakon koji zabranjuje svakoj osobi koja nije prijavljena ovlašetnoj službi ili koja ne koristi obilježene podzemne hodnike kretanje nekadašnjim podzemnim kamenolomima grada Pariza.

 

Posjete katakombama, najčešće ilegalne, obavljaju oni koji sebe nazivaju katafilima: katafil je osoba koja posjeduje određeni stupanj znanja o podzemnim hodnicima, kao i o preostalim rijetkim ulazima koji nisu zazidani.

 

Ukoliko “zaguglate” priče o katakombama, na forumima ćete naići na samo jedan savjet: nikad dole ne silazite sami!

 

Jedan čovjek upravo je to uradio, a prestrašni snimak njegovog iskustva ponovo je “viralan” na internetu. Do danas se ne zna ko je čovjek koji je u katakombe sišao sam, razgledavao posmrtne ostatke Parižana...potom se na snimku čini kako se izgubio. Nepoznata osoba počinje se potom kretati sve brže, sve do trenutka kada ispušta kameru i trči u nepoznatom pravcu.

 

Snimak su pronašli posjetitelji.

 

Pogledajte ovaj jezivi video:

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije