Jeste li znali da postoji štit nevidljivosti? Mislili smo da ovo može samo u filmovima - pogledajte

0
Radiosarajevo.ba
Jeste li znali da postoji štit nevidljivosti? Mislili smo da ovo može samo u filmovima - pogledajte
Foto: YouTube / Štit nevidljivosti

Ovaj impresivni štit tvrde da može učiniti više ljudi nevidljivima, pružajući korisnicima osjećaj kao da su u svijetu čarobnjaka, poput onoga iz popularnog filma Harry Potter.

Inspirisan magijom i modernom tehnologijom, Megashield koristi ultra velike leće, pažljivo konstruisane, koje su sposobne preusmjeriti svjetlost reflektiranu od osobe iza štita, ometajući posmatrača i stvarajući iluziju nevidljivosti.

Međutim, iako ova tehnologija omogućuje impresivne rezultate, nesavršeno se prilagođava okolini i ponekad može stvoriti zamagljeni blok, otkrivajući da nevidljivost nije potpuno van dometa.

SIPA u Sarajevu uhapsila državljanina Finske, za njim bila raspisana Interpolova potjernica

SIPA u Sarajevu uhapsila državljanina Finske, za njim bila raspisana Interpolova potjernica

Ono što čini ovaj proizvod još fascinantnijim je njegova praktičnost. Svaki štit je potpuno vodootporan i ne zahtijeva nikakvo vanjsko napajanje, što ga čini idealnim za razne situacije. Također, izrađen je od materijala koji se u potpunosti može reciklirati, što naglašava ekološku svijest kompanije.

Dizajner Invisibility Shielda, Tristan Thompson, dijeli svoje oduševljenje proizvodom, ističući kako su ovi štitovi osim svoje funkcionalnosti i korisnosti i veoma zabavni za korištenje. Ovo je korak naprijed u tehnologiji, ističe Thompson, otvarajući vrata nevjerovatnim mogućnostima i stvarajući most između mašte i stvarnosti.

Otkako je prvi put objavljen 2022. godine, štitovi su postali predmet divljenja i interesa širom svijeta. Invisibility Shield Co. je započeo put prema uspjehu s grupnim finanasiranjem na Kickstarteru, nadmašujući svoj cilj od 6.600 dolara (oko 11,900 KM)  i oduševljavajući mušterije širom svijeta. Sada, četiri godine kasnije, kompanija je ažurirala svoj proizvod kako bi ponudila još impresivnije funkcije i performanse.

Najnovija verzija nevidljivog štita može sakriti više ljudi, biti samostalna i kompaktna u pakovanja, omogućujući korisnicima da ih lako nose sa sobom i koriste gdje god požele nestati. Ovo je samo početak, naglašava Thompson, pokazujući kako tehnologija može nadmašiti granice mašte i postati stvarnost, piše New York Post.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije