Jeste li čuli za sindrom nekontrolisane kose: Dječak iz Srbije ima upravo takvu frizuru

1
Radiosarajevo.ba
Jeste li čuli za sindrom nekontrolisane kose: Dječak iz Srbije ima upravo takvu frizuru
Foto: N1 / Dječak Lav iz Kragujevca

Malog dječaka Lava iz Kragujevca u Srbiji krasi neobična plava "griva". Riječ je o sindromu nekontrolisane kose koji je privukao veliku pažnju mnogima koji su vidjeli ovo malo stvorenje.

Lav ima 22 mjeseca i kosu koja odgovara njegovom imenu.

Njegov otac Filip je rekao za portal N1 da su više pažnje na kosu svog djeteta počeli da obraćaju zbog komentara ljudi na ulici. Dodaje da su sada svi oduševljeni dječakovom pojavom i žele da ga upoznaju.

Jeste li čuli priču o 'ukletom' bunaru: "Sve što voda dotakne pretvara se u kamen"

Jeste li čuli priču o 'ukletom' bunaru: "Sve što voda dotakne pretvara se u kamen"

Lav ima "sindrom nekontrolisane kose" koja raste na gore i opire se češljanju. Govoreći o tome kako se ovakva kosa njeguje, Filip kaže da nema mnogo posla oko održavanja jer češalj ne koriste, a sve što im je potrebno je šampon sa keratinom.

Porodica malog Lava je o ovom rijetkom sindromu učila i informisala se preko interneta, jer su pedijatri kao i Lavovi roditelji prvi put vidjeli takvu kosu.

“Sindrom nekontrolisane kose“ se razvija dok je dijete malo, često između najranijeg djetinjstva i treće godine. To je stanje koje karakteriše suha, čupava kosa koja se ne može raščešljati.

Djeca koja ga imaju obično imaju svijetlu kosu. Stanje se uglavnom poboljšava kako vrijeme prolazi, tako da bi do adolescencije djetetova kosa trebala početi rasti na dolje.

Dječak naelektrisane kose

O njegovoj frizuri priča se danima, zbog svoje kose vrlo je jedinstven, 22-mjesečni dječak iz Srbije jedan je od stotinu poznate djece sa sindromom naelektrisane kose. Zbog neobične frizure, Lava svi žele da upoznaju, a i nama je privukao pozornost. ☺️

Posted by NOVA BH on Thursday, August 11, 2022

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije