Jake Gyllenhaal i "Hitna pomoć" u bh. kinima

0
Promotivni tekst
Jake Gyllenhaal i "Hitna pomoć" u bh. kinima
Foto: Una film / Ambulance

Novi kriminalistički triler pun akcije producenta i reditelja Michaela Baya "Ambulance" (Hitna pomoć) stiže u kina širom Bosne i Hercegovine. Temeljen na danskom trileru iz 2005. godine film „Hitna pomoć“ pretpremijerno je stigao u kina u četvrtak, 17. marta, dok se u redovnim kinima prikazuje od 24. marta 2022. godine.

Radnja filma zasniva se na činjenici da će tokom jednog dana na ulicama Los Anđelesa, tri života zauvijek biti promijenjena.

U ovom trileru prepunom vratolomija, režisera i producenta Michael Baya, odlikovani veteran Wil Sharp (dobitnik Emija Yahya Abdul-Mateen II, Candyman, The Matrix Resurrections), očajan u pokušaju da nađe novac za pokrivanje bolničkih računa svoje supruge, traži pomoć od osobe za koju zna da to ne bi trebalo da radi – u pitanju je njegov usvojeni brat Danny (nominovan za Oskara Jake Gyllenhaal, Zodijak, Spiderman – Daleko od kuće). Harizmatični kriminalac Danny mu umjesto pomoći nudi slijedeće: da učestvuje u najvećoj pljački banke u istoriji Los Anđelesa za 32 miliona dolara. Pošto je život njegove žene u pitanju, Wil ne može da kaže ne.

Ali kada njihov bijeg spektakularno pođe po zlu, očajna braća otimaju vozilo hitne pomoći sa ranjenim policajcem kojem život visi o koncu i iskusnom radnicom hitne pomoći Cam Thompson (Eiza González, Paklene ulice predstavljaju: Hobs i Šo, Baby Driver). U ludo brzoj potjeri koja nikada ne prestaje, Wil i Danny moraju da izbjegnu masivno sprovođenje zakona na teritoriji grada, održe svoje taoce u životu i nekako pokušaju da se međusobno ne ubiju, sve dok izvode najluđi bijeg koji je Los Anđeles ikada vidio .

Troje tinejdžera se vozalo jednim romobilom po ulicama Sarajeva

Troje tinejdžera se vozalo jednim romobilom po ulicama Sarajeva

Režija: Michael Bay
Uloge: Jake Gyllenhaal, Yahya Abdul-Mateen II, Eiza González
Žanr: Triler
Scenario: Chris Fedak, zasnovano na priči i scenariju za danski film Ambulancen iz 2005. godine, iza kojeg stoje Laurits Munch- Petersen i Lars Andreas Pedersen
Producenti: Michael Bay, Bradley J. Fischer, James Vanderbilt, William Sherak, Ian Bryce

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije