Iznenađujući znak da ste u sretnoj ljubavnoj vezi

Radiosarajevo.ba
Iznenađujući znak da ste u sretnoj ljubavnoj vezi
Pinterest / Ilustracija
Osobe u ozbiljnoj vezi navikle su dijeliti sve – ili gotovo sve.

Dok većina parova nema problema s dijeljenjem hrane, kupaonice i računa, s dijeljenjem najintimnijih misli mnogi su puno suzdržaniji. Novo istraživanje objavljeno u časopisu The Journal of Sex Research došlo je do zaključka da mogućnost da s partnerom razgovarate potpuno iskreno o apsolutno svemu jako puno govori o kvaliteti veze.

U studiji su sudjelovali parovi koji su u vezama bili u prosjeku dvije i pol godine. Ispitanici su morali odgovarati na pitanja koliko dobru komunikaciju imaju s partnerom, koliko su zadovoljni svojim seksualnim životom, koliko s partnerom razgovaraju o seksu, o čemu sve razgovaraju s partnerom te jesu li spremni s partnerom razgovarati o manje ugodnim temama. 

Istraživanje je zaključilo da su parovi koji su odgovorili da partneru otkrivaju i svoje najintimnije misli bili najsretniji u vezama, najzadovoljniji svojim seksualnim životom te su smatrali da imaju jaku povezanost s partnerom i da im je veza stabilna.

Činilo bi se da se potpuna iskrenost podrazumijeva u vezi, no u mnogim ljubavnim odnosima postoje sitne laži koje neki čak smatraju poželjnima. Uvriježeno je mišljenje da bi se neke istine partneru trebale prešutjeti, odnosno "uljepšati“, poput broja prijašnjih partnera ili koliko su novaca potrošili na nove cipele. 

Ipak, najbolje je biti iskren jer apsolutna iskrenost put je k sretnoj vezi koja će trajati, piše Zadovoljna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije