... / Italijan 15 godina slao novac prevarantici misleći da ga šalje slavnoj glumici

29. 11. 2021. u 18:43:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Nevjerovatna priča stiže iz Italije. Bivši odbojkaški reprezentativac ove zemlje, Roberto Cazzaniga (42), godinama je slao novac ženi za koju je mislio da je brazilska manekenka Alessandra Ambrosio (40), da bi se na kraju pokazalo da iza svega stoji 50-godišnja prevarantica sa Sardinije.

Kako su objavili talijanski mediji, Cazzaniga je u prethodnih 15 godina ženi za koju je mislio da je Alessandra Ambrosio poslao oko 700 hiljada eura, a kako je sam priznao, sve je počelo kada mu je prijatelj dao telefonski broj koji je navodno pripadao ženi koja ga je htjela upoznati, piše Mirror.

Bila je to Maya, žena sa Sardinije koja ima 50 godina, koja je tvrdila da je to pseudonim koji se koristila te da je ona zapravo brazilska manekenka Alessandra Ambrosio.

Cazzaniga kaže da se nisu upoznali jer se ona pravdala gustim rasporedom i srčanim problemima.

"Nikad se nismo vidjeli. Uvijek je imala hiljadu izgovora, poput bolesti ili posla. No ja sam se ipak zaljubio u taj glas, i tako poziv za pozivom. Kontaktirali smo samo preko mobitela, gotovo svakodnevno", rekao je Roberto za Corriere della Sera.

Roberto je priznao da je za njene potrebe novac posuđivao od prijatelja i porodice, a dodao je da su iza prevare stajale tri osobe.

Inače, njegovi suigrači opisali su kao introvertiranog i naivnog te da su zapravo oni posumnjali u prevaru i prijavili slučaj policiji koja je provela istragu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)