Prevarant ubrizgao starici lažno cjepivo protiv korone i "masno" joj ga naplatio

0
Radiosarajevo.ba
Prevarant ubrizgao starici lažno cjepivo protiv korone i "masno" joj ga naplatio
Printscreen / Policija London

Londonska policija u potrazi je za muškarcem koji je 92-godišnjoj ženi ubrizgao lažno cjepivo protiv koronavirusa i naplatio joj to 160 funti (oko 350 KM).

Detektivi su upozorili da bi osumnjičeni prevarant mogao ugroziti živote ljudi ukoliko ne bude što prije uhvaćen.

Podmuklog muškarca starica je pustila u svoj dom na jugozapadu Londona 30. decembra nakon što joj je kazao da je iz Državnog zavoda za zdravstvo. 

Nije poznato s čime je prevarant cijepio ženu, no s njezinim zdravljem sve je trenutno u redu - nisu se pojavile nikakve nuspojave nakon što je pregledana u lokalnoj bolnici, piše Jutarnji.

"Ovo je odvratan i potpuno neprihvatljiv napad koji se ne može tolerirati. Bitno je da ga ulovimo što prije jer ne samo da vara pojedince i uzima im novac već može ugroziti i njihovo zdravlje", kazao je inspektor Kevin Ives iz londonske policije.

Policija je objavila i fotografiju osumnjičenog u ranim tridesetim godinama, odjevenog u tamnoplavu trenirku, a snimile su ga nadzorne kamere kada je drugi put došao u dom starice tražeći još 100 funti, piše SkyNews.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije