Razotkrivena prevarantica koja je sa 1,5 KM plaćala račun od 1.300 KM, evo kako

Radiosarajevo.ba
Razotkrivena prevarantica koja je sa 1,5 KM plaćala račun od 1.300 KM, evo kako

Zanimljiva priča dolazi iz Hrtvatske, gdje je 24-godišnjakinja iz Varaždina pod istragom zbog prijevare i krivotvorenja isprava, saopćila je varaždinska policija.

Ona se u martu 2018. godine lažno predstavila kao predsjednica jednog sportskog društva, koje tada više nije djelovalo, i na taj način ugovorila višednevni najam Mercedesa. Platila je i polog od 1.000 kuna (oko 250 KM), a u maju iste godine stigla joj je opomena za plaćanje preostalog iznosa od 7.500 kuna (1.300 KM).

Varaždinske vijesti javljaju, a prenosi Jutarnji, da je osumnjičena 24-godišnjakinja poslala uplatnicu iz koje je vidljiva uplata tog iznosa, no ona je zapravo uplatila iznos od tek 5 kuna (oko 1,5 KM), a nakon uplate je na uplatnicu dopisala brojeve kako bi se činilo kao da je platila cijeli iznos od 7.500 kuna (1.300 KM).

Sličnu je prijevaru izvršila i u oktobru 2018. godine, kad je u jednom hotelu u Varaždinu na hranu i piće potrošila oko 900 kuna (oko 230 KM), a račun je najprije htjela platiti karticom koja nije njezina, nakon čega je otišla bez plaćanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije