BiH / Ispovijest Banjalučanina: Otvorio sam kućnu kladionicu i pobijedio svoju strast

16. 04. 2017. u 14:56:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 5

Klađenje je jedna od najvećih pošasti modernog doba, složni su brojni stručnjaci, te je u BiH posebno izražen fenomen čestog posjećivanja kladionica. Mnogi pokušavaju da se riješe ove navike, a ispovijest jednog Banjalučanina oduševila je sve.

Ovaj, donedavno strastveni kladioničar, koji nije želio da mu se ime pominje u javnosti, na originalan način je "pobijedio" kladioničare, a svoje iskustvo rado prepričava svima, prenosi banjaluka.com.

On je porodičan je čovjek, zaposlen, ima dvoje osnovaca, stambeni kredit, punoljetno auto i roditelje na selu.

"Sebe sam smatrao umjerenim igračem. Sedmično sam igrao tri četiri tiketa, na uloženih pet maraka gađao sam sto. Prosječna kota mi je samim tim, bila nešto više od dvadeset. Da se razumijemo, uživao sam u igri, iščekivanju gola ili promjeni rezultata na teleteksu. I sada uživam u tome, ali što bi moja baka rekla - o svom grošu", počinje on priču.

Sistem je vrlo jednostavan, ali funkcioniše. Čovjek je otvorio svoju kućnu kladionicu. Kladi se isto koliko se i kladio ranije, samo je zamijenio uloge. Postao je “vlasnik” kladionice. Skromne ali kako kaže, “donosi” u kuću, iako ima samo jednog aktivnog igrača, njega.

Odigra tiket po kladioničarskim kvotama na list papira, a novac namijenjen za klađenje umjesto u kladionicu ubaci u kućnu kasu.

Ukoliko ne pogodi opklade, uloženi novac ostaje u njegovoj kasici. Ukoliko pogodi, dobitak uzima iz te iste kasice.

Nakon mjesec dana svakodnevne igre prošao je jedan tiket od 120 KM koji je isplatio iz iste kase u koju ubacuje uplate svojih listića, a u kasi je prvi mjesec ostalo 150 maraka.

Drži se osnovnog kockarskog pravila, mnogo više se izgubi nego dobije na kladionici, te kaže kako je strast za “igrom” pobijedio zdravim razumom.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA