Internetom se širi fotografija Tita sa naočalama: Dokaz da ne treba svemu vjerovati

/ Komentari (11)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Gulliverus

E da nam ga je sada da ove ustčetbal elemente i korumpirane strane faktore rastjera...

Kuci ga nosi

E da nam ga je sada da ove ustčetbal elemente i korumpirane strane faktore rastjera... ka Gulliverus Je60 te on, a on tebe.

333

Covjek bio drzavnik i faca, za razliku od sramotnog polusvijeta koji danas hara po Balkanu.

Gulliverus

***

TITO

LEGENDA , ovaj kusur vladajući ni za ****ce obrisati .

TITO

LEGENDA ***

Nostalgija

***

I sta

sad sa tim, suncane ili ne?

BugoHossBH

Nije nam trebala biografija na početku.

Eh da je živ

Ne bi sa Netfliksa silazio 24 sata.

S.M.

Zaključak ovog članka prosto nije tačan, fotografije u prilogu su napravljene u različitim vremenskim periodima. Prva (s naočalama) je neposredno poslije hapšenja u stanici Zagrebačke policije, a druga (bez naočala) je uslikana poslije donošenja presude suda, kada je zakonski lišen slobode. Kada se više obrati pažnja, vidno je da je pozicija glave u prvom setu fotografija, onih s naočalama, blago viša (nagnuta unazad) u odnosu na istu (centralnu) fotografiju iz drugog seta, onog bez naočala. Razlog zašto je uslikan u stanici policije s naočarama i šeširom je prost, u to vrijeme ogromna većina muškaraca je nosila šešire i, mladi ljudi pogotovo, naočale (za sunce); policija se vodila mišlju da te fotografije trebaju služiti da se subjekt ubuduće lakše prepozna na ulici, jer ako bude opet hapšen, da ga žandari vide na ulici, sigurno bi nosio šešir i naočare i oni bi imali fotografiju da je usporede s likom onog koga hapse. Ovo je još jedan u nizu primjera jeftinog publicističkog smeća, koje veze nema sa stvarnom istorijskom naukom i naučnim istraživačkim radom. Bolje obrišite ovo, sramotite se ako ovo vidi neki istoričar ili drugi upućen čovjek.

/ Najnovije