Ima samo 17 godina a njegova večera vrijedi 160 dolara

Radiosarajevo.ba
Ima samo 17 godina a njegova večera vrijedi 160 dolara
Mladi ljudi sve češće su velike zvijezde i predmet istraživanja velikih medija. Tako je i sa mladim Flynnom McGarryem, mladom kulinarskom zvijezdom, koji je prije dvije godine, prema Time Magazinu, bio jedan od 25 najutjecajnijih tinejdžera svijeta.

Ovaj 17-godišnji kuhar iz Los Angelesa, najmlađa je osoba na prestižnoj ljestvici Zagata, koja ocjenjuje najbolje kuhare ispod 30 godina, a veliku slavu stekao je nakon što je o njemu, u laskavom članku, pisao i magazin New York Times.

Svoju kulinarsku karijeru McGarry je počeo zbog toga što su njegovi roditelji bili prezaposleni, što ga je prisiljavalo da jede sendviče ili obroke iz brze dostave. To ga je natjeralo da kao desetogodišnjak počne pripremati i sam svoja jela, tražeći kuharske savjete na YouTubeu, prema kojima je naučio prve kulinarske vještine.

Roditelji su primijetili njegovu veliku ljubav i kupili mu sve potrebno za kuhanje, kako bi vježbao svoje vještine, što ga je najzad dovelo do velike karijere mladog kuhara koji kuha u restoranima diljem Los Angelesa, San Francisca, Seattlea, New Yorka, ali i u Oslu i Kopenhagenu.

Mladi McGarry trenutno je stanovnik New Yorka, gdje planira do 2017. otvoriti sopstveni restoran, a trenutno radi u baru Kava gdje priređuje specijalni degustacijski niz pod nazivom Eureka, koji se sastoji od 16 nizova hrane. Ovo zadovoljstvo sebi, ipak, ne može prirediti bilo ko, te su za večeru kod McGarrya potrebni rezervacija unaprijed i 160 američkih dolara, odnosno, oko 280 KM.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije