Gosti 'popljuvali' novi restoran Gordona Ramsayja

1
Radiosarajevo.ba
Gosti 'popljuvali' novi restoran Gordona Ramsayja
Foto: Printscreen / Gordon Ramsay

Gordon Ramsay, slavni kuhar poznat po svojoj vatrenoj naravi i kulinarskoj stručnosti, nedavno je otvorio restoran s ribom i krompirićima na Times Squareu u New Yorku pod nazivom Gordon Ramsay Fish&Chips.

Međutim, čini se da ovaj najnoviji pothvat ne zadovoljava visoke standarde po kojima je Ramsay poznat. Zapravo, prve recenzije restorana su bile neobično oštre, a mnogi su gosti čitav doživljaj usporedili s restoranima prikazanima u Ramsayjevoj TV seriji Kitchen Nightmares. 

Loša lokacija, uređenje prostora i hrana 

Slavni kuhar jednostavnom promjenom jelovnika skinuo 25 kilograma

Slavni kuhar jednostavnom promjenom jelovnika skinuo 25 kilograma

Željko Komšić u New Yorku: 'Mnogo je više onih koji će braniti BiH od onih koji žele da je unište'

Željko Komšić u New Yorku: 'Mnogo je više onih koji će braniti BiH od onih koji žele da je unište'

Restoran se nalazi u jednostavnom podrumskom prostoru pokraj irskog puba, dekor je oskudan, a posjetitelje dočekuje red zaposlenika u plavim kostimima koji stoje iza dugačkog pulta nakrcanog fritezama, pišu. Glavna jela u ponudi su prethodno termički obrađeni bakalar, kozice i piletina, koji se prije posluživanja prže u dubokom ulju. 

Međutim, čini se da je kvaliteta hrane glavna sporna tačka među kupcima. Mnogi su se žalili da je riba potpuno bezukusna, a ostali okusi dosadni i nenadahnuti. Pomfrit je također dobio kritike jer je brašnast i nema okusa, a mnogo je i onih koji smatraju da su cijene previsoke s obzirom na kvalitetu hrane koja se poslužuje, piše Index.

Većina umaka u restoranu se temelji na majonezi, što je dodatno pridonijelo negativnim kritikama, a mnogi su pohovanu piletinu, koja se poslužuje uz salatu od kupusa i ogromne količine majoneze, opisali kao najneukusnije od svih ponuđenih jela.

"Fokus je na zaradi"

S druge strane, poznavatelji Ramsayjevog poslovnog plana ističu kako fokus ovdje i nije bio na ponudi raznolikog i ukusnog jelovnika. Lokal je prije svega usmjeren na turiste, a Ramsay već neko vrijeme sve svoje napore ulaže u razvoj sistema brze hrane koji zahtijeva što je moguće manje sastojaka i što manje rada. Ostaje za vidjeti hoće li novi projekt uspjeti nadvladati negativne kritike i napredovati na zahtjevnom njujorškom tržištu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije