Gosti 'popljuvali' novi restoran Gordona Ramsayja

1
Radiosarajevo.ba
Gosti 'popljuvali' novi restoran Gordona Ramsayja
Foto: Printscreen / Gordon Ramsay

Gordon Ramsay, slavni kuhar poznat po svojoj vatrenoj naravi i kulinarskoj stručnosti, nedavno je otvorio restoran s ribom i krompirićima na Times Squareu u New Yorku pod nazivom Gordon Ramsay Fish&Chips.

Međutim, čini se da ovaj najnoviji pothvat ne zadovoljava visoke standarde po kojima je Ramsay poznat. Zapravo, prve recenzije restorana su bile neobično oštre, a mnogi su gosti čitav doživljaj usporedili s restoranima prikazanima u Ramsayjevoj TV seriji Kitchen Nightmares. 

Loša lokacija, uređenje prostora i hrana 

Slavni kuhar jednostavnom promjenom jelovnika skinuo 25 kilograma

Slavni kuhar jednostavnom promjenom jelovnika skinuo 25 kilograma

Poznato kada bi Srbija trebala Aliju Balijagića izručiti  Crnoj Gori

Poznato kada bi Srbija trebala Aliju Balijagića izručiti Crnoj Gori

Restoran se nalazi u jednostavnom podrumskom prostoru pokraj irskog puba, dekor je oskudan, a posjetitelje dočekuje red zaposlenika u plavim kostimima koji stoje iza dugačkog pulta nakrcanog fritezama, pišu. Glavna jela u ponudi su prethodno termički obrađeni bakalar, kozice i piletina, koji se prije posluživanja prže u dubokom ulju. 

Međutim, čini se da je kvaliteta hrane glavna sporna tačka među kupcima. Mnogi su se žalili da je riba potpuno bezukusna, a ostali okusi dosadni i nenadahnuti. Pomfrit je također dobio kritike jer je brašnast i nema okusa, a mnogo je i onih koji smatraju da su cijene previsoke s obzirom na kvalitetu hrane koja se poslužuje, piše Index.

Većina umaka u restoranu se temelji na majonezi, što je dodatno pridonijelo negativnim kritikama, a mnogi su pohovanu piletinu, koja se poslužuje uz salatu od kupusa i ogromne količine majoneze, opisali kao najneukusnije od svih ponuđenih jela.

"Fokus je na zaradi"

S druge strane, poznavatelji Ramsayjevog poslovnog plana ističu kako fokus ovdje i nije bio na ponudi raznolikog i ukusnog jelovnika. Lokal je prije svega usmjeren na turiste, a Ramsay već neko vrijeme sve svoje napore ulaže u razvoj sistema brze hrane koji zahtijeva što je moguće manje sastojaka i što manje rada. Ostaje za vidjeti hoće li novi projekt uspjeti nadvladati negativne kritike i napredovati na zahtjevnom njujorškom tržištu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije