Slavni kuhar jednostavnom promjenom jelovnika skinuo 25 kilograma

Radiosarajevo.ba
Slavni kuhar jednostavnom promjenom jelovnika skinuo 25 kilograma
Instagram / Gordon Ramsay

Popularni britanski kuhar Gordon Ramsay (53) već neko vrijeme plijeni pažnju javnosti zbog nevjerovatnog gubitka kilograma. Iako je pravi gurman, uspio je skinuti 25 kilograma. Zahvaljujući neobičnom triku je, kaže, uspio skinuti višak s kojim se borio godinama.

Ovaj otac petero djece težio je 115 kilograma zbog čega je počeo gubiti samopouzdanje. Poželio je biti privlačan svojoj supruzi Tani pa je povećao broj obroka u danu.

“Prije sam jeo obilan doručak, ručak i večeru, a sada jedem pet puta u danu manje obroke. Pazim da jedem manje zalogaje i sve serviram u manje zdjelice”, kazao je u showu Today.

To mu je pomoglo u transformaciji linije. Nakon nekoliko mjeseci nove rutine vaga je pokazala da ima 90 kilograma.

“Bio sam pretio. Nisam imao figuru, nisam se dobro osjećao. Pogledao bih se u ogledalo i zapitao do čega sam se to doveo”, ispričao je u intervjuu za The Times.

Danas se ponosno hvali isklesanim torzom, a fanovi su uočili razliku i nagrađuju ga komplimentima.

“Nikad nisi bolje izgledao”, komentirao je jedan korisnik Instagrama nakon što je objavio fotografiju u kupaćim gaćicama s dvojicom sinova na plaži.

Još jedan slavni kuhar uspio je istesati liniju. Jamie Oliver skinuo je 12 kilograma. Prestao je piti alkohol, a meso zamijenio orašastim plodovima koji su puni zdravih masti, vlakana i proteina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije