Gledatelji bijesni zbog pitanja u Milijunašu: "Nije konkretno i precizno"

2
Radiosarajevo.ba
Gledatelji bijesni zbog pitanja u Milijunašu: "Nije konkretno i precizno"
Screenshot / Milijunaš

Treće pitanje koje je sinoć u hrvatskom kvizu Milijunaš dobio Neven iz Pule na prvu je zbunilo i njega, a kasnije i brojne gledatelje popularnog kviza.

"Nastavite niz! 31, 28, 31, 30, 31...", glasilo je pitanje, a odgovori su bili: 28, 29, 30 i 31.

Takmičar se potpuno izgubio dok je odgovarao na pitanje, a voditelj, Tarik Filipović, pomogao mu je te dao znak da se radi o broju dana u mjesecima.

Ipak, gledatelji Milijunaša bijesni su i smatraju da pitanje uopće nije konkretno i precizno te da potencijalno može imati više tačnih odgovora.

Milijunaš - undefined

Screenshot: Milijunaš

Milijunaš - undefined

Screenshot: Milijunaš

HRT, čak, u pitanju ne vidi problem.

"Radi se o iznimno jednostavnom pitanju i među navedenim brojevima ne postoji nikakva druga asocijacija ili prirodni uzorak koji bi sugerirali drugačiji odgovor. Kao i u ostalim situacijama u kojima se od sudionika traži da nastave niz brojeva (npr. na testovima inteligencije), očekuje se pronalazak prirodne poveznice među brojevima, a ne arbitrarnog 'pravila' koje ni po čemu ne odudara od stotinu sličnih 'pravila'.

Pitanje se u biti sastojalo od dva dijela - odgonetavanja poveznice među brojevima te korištenja trivijalnog znanja o broju dana u mjesecima, te je zbog te jednostavnosti bilo postavljeno tako nisko", kažu s HRT-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije