Gledaoce naljutilo pitanje u milionašu: "Krivo je postavljeno. Ovo je navlakuša"

0
Radiosarajevo.ba
Gledaoce naljutilo pitanje u milionašu: "Krivo je postavljeno. Ovo je navlakuša"
Foto: HRT / Kviz 'Ko želi biti milioner'

Gledatelji kviza "Ko želi biti milioner?" ne prestaju raspravljati o jednom pitanju u epizodi koja je prikazana 6. januara.

"Koja rijeka ne teče afričkim kontinentom?" glasilo je pitanje. Ponuđeni odgovori su bili A) Malawi, B) Senegal, C) Niger i D) Gambia.

Naime, tačan odgovor je Malawi jer je Malawi jezero, za razliku od ostalih navedenih rijeka. Korisnici Reddita pišu da je pitanje "glupo postavljeno", prenosi portal Index

Velika akcija FUP-a u Sarajevu: Duge cijevi, slijede hapšenja

Velika akcija FUP-a u Sarajevu: Duge cijevi, slijede hapšenja

"Pričaju o rijekama, a stavljaju jezero u mogućnosti odgovora", jedan je od komentara na koji se nadovezao drugi korisnik Reddita.

"Baš to. Znači, puni odgovor bi bio: 'Rijeka koja ne teče afričkim kontinentom je jezero Malawi.'"

"Trik pitanje, ne kužim čemu strka", "Pitanje je apsolutno krivo postavljeno", "Pitanje je malo idiotski postavljeno i navlakuša. Glupo je što implicira da je Malawi rijeka, samo ne u Africi", pisali su drugi.

Mnogi su saglasni s tim da je pitanje trebalo biti postavljeno drugačije.

"Pitanje je moglo biti bolje postavljeno, ali meni je Malawi bio očit odgovor", "Mogli su staviti koje od navedenih nije rijeka", pisali su neki.

Inače, takmičar Roko je za ovo pitanje zatražio mišljenje znalca Ivana. Ivan je kao uljeza među rijekama vidio Gambiju, a Roko je poslušao znalčevo obrazloženje predloženog odgovora pa je kviz napustio s 1000 kuna.

Pitanje u kvizu Ko želi biti milioner - undefined

Foto: HRT: Pitanje u kvizu Ko želi biti milioner

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije