Hrvatska / Fascinantan snimak: Pogledajte pronalazak mine u Jadranskom moru

11. 01. 2022. u 07:21:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Podmorski istraživač Velimir Vrzić kod otoka Suska pronašao je podvodnu minu. Vrzić vjeruje da se radi o mini zaostaloj iz Drugog svjetskog rata, a pronašao je na sjevernoj strani otoka gdje se u to vrijeme nalazilo minsko polje.

"Radi se navjerojatnije o njemačkoj brodskoj podvodnoj mini zaostaloj iz II. svjetskog rata. Naime, njemačka mornarica tokom rata bila je slabo razvijena, a obzirom na veliku razvijenost Jadranske obale štitila se minskim poljima. Obzirom da se ova nalazi na južnoj strani otoka Suska gdje se nalazilo jedno od obilježenih minskih polja vjerojatno se radi o jednoj od njih.

Da li se radi o ribarskoj koći koja je istu zakačila mrežom i dovukla u plićinu uvale na otoku Susku ili se radi o jednoj koja je spriječavala eventualno iskrcavanje savezničkih brodova na orok Susak utvrdit će istraga nedležnih institucija.

Ono što je jako bitno ista se nalazi u plićini uvale gdje sidre Jahte i manja plovila tokom ljetnih mjeseci tako da će i ova biti sigurno otklonjena kao i zadnje tri koje sam pronašao, a koje su pripadnici ATJ (antiterorističke jedinice) otklonili na siguran način.

Uglavnom ovo je četvrta pronađena sa moje strane u nepune zadnje dvije godine. Idemo dalje", napisao je Vrzić na svom Facebook profilu. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA