Fanovi ogorčeni: Pogledajte šta su aktivisti uradili od portreta kralja Charlesa III

2
Radiosarajevo.ba
Fanovi ogorčeni: Pogledajte šta su aktivisti uradili od portreta kralja Charlesa III
Foto: EPA / Kralj Charles III

Aktivisti su izazvali brojne reakcije nakon što su preuredili portret kralja Charlesa. U nastavku pogledajte o čemu je riječ.

Aktivisti udruge za prava životinja Animal Rising uništili su prvi službeni portret kralja Charlesa III, koji je izložen u galeriji Philip Mould u Londonu.

Kraljevo lice aktivisti su prekrili likom iz animiranog filma i dodali natpis: "Pogledajte okrutnost na farmama RSPCA" kao "riječi" koje izgovara monarh.

Važna obavijest za građane Sarajeva: Danas potpuna obustava saobraćaja u ovim ulicama

Važna obavijest za građane Sarajeva: Danas potpuna obustava saobraćaja u ovim ulicama

Ovaj potez tumači se kao vandalizam, a velik broj korisnika društvenih mreža nizao je brojne reakcije na spomenutu situaciju. Na X-u prevladavaju zaključci da je ovaj potez krajnje neprimjeren

"I sve se slučajno dogodilo pa je filmska ekipa stajala u blizini kako bi sve to snimila, bez ikakve reakcije osiguranja", "Osiguranje ih je pustilo sa svom tom opremom?", "Ološ, nadam se da će zakon reagirati", "Gdje je osiguranje?", "Zašto ih je osiguranje pustilo?", "Životinje će večeras sigurno bolje spavati znajući da ste 'preuredili' umjetničko djelo",  "Sramotno i odvratno. Sve vas treba privesti", nizali su se komentari.

Ipak, postoji i oni koji podržavaju ovaj porez te ga karakteriziraju kao zabavu.

Evo i kako aktivisti opravdavaju ovu situaciju. 

"Budući da je kralj Charles tako veliki obožavatelj "Wallace i Gromit", nismo mogli smisliti bolji način da privučemo njegovu pažnju na užasne prizore na farmama RSPCA Assured.

Iako se nadamo da je ovo zabavno Njegovom Veličanstvu, također ga pozivamo da ozbiljno razmisli da li želi biti povezan s užasnom patnjom na farmama koje je odobrio RSPCA.

Charles je jasno dao do znanja da je osetljiv na patnju životinja na britanskim farmama, sada je savršen trenutak da se uključi i pozove RSPCA da odustane od programa i kaže istinu o uzgoju životinja", rekao je jedan od aktivista Daniel Juniper, piše ShowBuzz.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije