Đokovićeva kontinuirana podrška Kate Middleton: Šta je to što redovno čini?

0
Radiosarajevo.ba
Đokovićeva kontinuirana podrška Kate Middleton: Šta je to što redovno čini?
Foto: EPA-EFE / Novak Đoković

Poznato je da je Novak Đoković svake godine poseban gost Wimbledona, a upravo Kate Middleton bi mu u posljednje vrijeme uručila pehar za pobjedu, ili tanjir u slučaju poraza. A nije ni Novak zaboravio na manire i 'kraljevski kodeks' kojim je oduševio Britance.

Kate Middleton mjesecima se nije pojavljivala u javnosti i time sve zabrinula, da bi u petak, 22. marta objavila da joj je u 43. godini dijagnosticiran rak. Zbog toga je bila podvrgnuta 'preventivnoj' hemoterapiji, a svi se nadaju da će joj pomoći da pobijedi opaku bolest.

Đoković bi uvijek iskazao poštovanje prema Kate Middleton tako što bi se pred njom naklonio, u skladu s 'kraljevskim protokolom', prije nego što bi uzeo pobjednički pehar. Mnogi bi teniseri s kojima je igrao u finalu zaboravili na to, ali Đoković se uvijek sjetio, čak i kada je prošle sezone u finalu izgubio od Alcaraza nakon borbe u pet setova. I mladi Španac je primijetio Đokovićevu gestu, pa je i sam učinio isto.

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

Pobednik turnira potom odlazi na posebnu ceremoniju u okviru 'All England club' gde 'ćaska' sa kraljevskom porodicom, tako da smo često viđali Đokovića u razgovoru sa Kate Middleton, njenim suprugom princom Williamom, pa i njihovim sinom Georgeom koji je želio da pridrži pehar.

"Kako vama ide sa tenisom ovih dana?", glasilo je Novakovo pitanje za Kate Middleton nakon što je 2021. godine osvojio svoj 20. Grand Slam: "Malo teže. Svaki put kada se uhvatim za reket i počnem da igram, odjednom se oko mene stvore djeca koja i sama hoće da igraju. Ali to je zaista sjajno", rekla je kroz smijeh vojvotkinja kojoj se očigledno dopalo pitanje.

"To je prelijepo", složio se Nole sa njom i zahvalio joj se što je gledala meč u kome je slavio: "Hvala vam što ste bili ovdje. Sva najbolje vama i vašoj porodici".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije