Facebook profil nestalog para iznenada oživio, porodica u strahu

Radiosarajevo.ba
Facebook profil nestalog para iznenada oživio, porodica u strahu
Za Charlie Carvera i Kalu Brown niko od njihovih porodica i prijatelja nije čuo od 31. augusta.

Kada se te noći nisu pojavili na večeri kod prijatelja, svi su mislili da su nepristojni, ali ubrzo se saznalo da o njima ne znaju ništa ni njihovi roditelji, te bliži rođaci, piše Washington Post.

Prije nego su se pojavili razlozi za zabrinutost, svi su pomislili da su oni otputovali na iznenadni odmor jer su im telefoni bili isključeni. Ali njihova kuća je bila otključana, recepti za lijekove su bili na stolu, kao i njihove dioptrijske naočale, a pas se šetao kućom gladan i žedan.

U slučaj se uključila policija, ali skoro već dva mjeseca ne postoje nikakve sumnje o tome gdje se oni nalaze.

Sve je postalo čudno nakon što se na Charlijevom Facebook profilu pojavilo obavještenje da su se on i Kala vjenčali. Sedmicu nakon toga na profilu je postavljen post da su njih dvoje dobro, ali je ubrzo izbrisan. To ne bi čudilo rodbinu i prijatelje, ali tvrde da Charlie nije bio aktivan korisnik Facebooka.

U međuvremenu, njegov Facebook profil postao je prepun sadržaja, naročito spama kao da je hakiran, a svi postovi su bili vezani za ovaj par. Međutim, ista stvar se dešavala i na profilima drugih nestalih osoba.

Charlijeva majka rekla je da su sve fotografije njenog sina i Kale na profilu postavljene prije godinu dana i da se sada samo vrte u krug. 

Sa ovog profila poslano je i nekoliko poruka prijateljima u kojima piše da su ok i da samo jedna osoba zna gdje su.

S druge strane, Facebook profil Kale Brown nije ažuriran od 27. augusta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije