Evo kako su se nekada partizani obračunavali sa antivakserima

10
Radiosarajevo.ba
Evo kako su se nekada partizani obračunavali sa antivakserima
Foto: Privatni album / Ovo je proglas

Antivakseri danas čine jednu od najvećih kočnica kada je u pitanju suzbijanje pandemije koronavirusa.

Njihove neutemeljene tvrdnje, nažalost, dopiru do velikog broja stanovništva koje pod njihovim uticajem odbijaju da prime neku od vakcina protiv COVID-a 19.

Glavni štab omladinskih radnih brigada Jugoslavije je svojevremeno kaznio 90 omladinaca oduzimanjem titule iz razloga što su odbili da se vakcinišu protiv gripa davne 1947. godine.

Najnovije informacije iz Brisela: Još jedna zemlja 'skeptična' po pitanju otvaranja pregovora s BiH?

Najnovije informacije iz Brisela: Još jedna zemlja 'skeptična' po pitanju otvaranja pregovora s BiH?

Ovako je izgledao proglas kojim su oni kažnjeni, a koji je na svom Facebook profilu podijelio Nijaz Skenderagić, potpredsjednik Saveza udruženja antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata u Kantonu Sarajevo (SABNOR-a).

"Glavni štab omladinskih radnih brigada na gradnji Omladinske pruge Šamac-Sarajevo, na osnovu čl. 5 Pravilnika o proglašenju udarnika na Omladinskoj pruzi Šamac-Sarajevo, donosi sljedeću Odluku:

KAŽNJAVA SE III LIČKA BRIGADA ODUZIMANJEM NAZIVA 'UDARNE'

OBRAZLOŽENJE:

Naziv udarne brigade oduzima se radi toga što se 90 omladinaca iz ove nije htjelo da se vakciniše, te je time stvorena mogućnost za širenje zaraznih bolesti i dovedena opasnost za zdravlje omladinaca.

Ovu odluku pročitati pred strojevima svih brigada na Omladinskoj pruzi Šamac-Sarajevo!", kaže se u dokumentu kojeg je na ovoj društvenoj mreži podijelio Nijaz Skenderagić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije