Engleska crkva ima skoro 30 milijardi KM viška i uložit će ih u marihuanu

Radiosarajevo.ba
Engleska crkva ima skoro 30 milijardi KM viška i uložit će ih u marihuanu
Foto: Printscreen / Marihuana

Engleska crkva napravila je veliki iskorak u svojim stavovima, te je promijenili svoj "odnos" prema marihuani i tako odlučila započeti biznis u uzgoju i proizvodnji ove biljke.

Naime, crkva raspolaže investicijskim budžetom od 12,6 milijardi funti (oko 30 milijardi KM), a ulaganja će ograničiti isključivo na medicinsku marihuanu.

Investiranje u proizvodnju, distribuciju i prodaju rekreativne marihuane, odnosno trave, za njih ostaje tabu tema.

Tim povodom oglasili su se i saopćenjem: "Za nas postoji razlika između medicinske i rekreativne marihuane. Nemamo problem s marihuanom koja se koristi u medicinske svrhe", izjavio je Edward Mason, čelni čovjek ulaganja Engleske crkve.

Marihuana  - undefined

Ilustracija

Podsjećamo, u Velikoj Britaniji od oktobra prošle godine dozvoljeno je korištenje kanabisa u medicinske svrhe, a pacijenti ga mogu dobiti na recept. 

U pojedinim državama kanabis se propisuje pacijentima koji boluju od teških bolesti kao što su rak, AIDS, multipla skleroza, povrede kičmene moždine i epilepsija.

U Velikoj Britaniji ljekari prvi put imaju mogućnost pacijentima koji trpe jake bolove propisati proizvode koji sadrže kanabis.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije