Dvije najbolje prijateljice nakon 17 godina saznale da su sestre

Radiosarajevo.ba
Dvije najbolje prijateljice nakon 17 godina saznale da su sestre
Foto: Printscreen / Latoya i Ashley sa ocem

Dvije najbolje prijateljice koje su se upoznale u srednjoj školi prije 17 godina saznale su da su sestre nakon što je obiteljska prijateljica njihovog oca komentirala sliku na Facebooku.

Latoya Wimberly (29) i Ashley Thomas (31), obje iz Philadelphije, u januaru su podijelile zajedničke fotografije s Latoyinih zaruka na Facebooku. Na nekima je bio i Latoyin otac, Kenneth Wimberly (48).

Petnaest godina Ashley je znala da čovjek s kojim živi u istom domaćinstvu nije njen biološki otac. Ustanovilo se da je otac njene najbolje prijateljice, Kenneth Wimberly i njen biološki otac.

Najbolja prijateljica Ashleyine pokojne majke je, vidjevši fotografiju komentirala kako otprije poznaje Latoyina oca Kennetha te da nije imala pojma da joj je otac. Djevojci je rekla i da su se ona i Ashleyina majka družile s njim u mladosti.

„U tom sam trenutku shvatila da nešto ne štima. Zamolila sam gospođu da mi pošalje fotografiju najbolje majčine prijateljice te sam je pokazala ocu, pitavši ga prepoznaje li je“, rekla je Ashley.

Kenneth je odmah prepoznao ženu. A kasnije, kada mu je pokazana fotografija Ashleyine majke, prepoznao je i nju. Zapravo, kazao je da je s objema imao kratku romantičnu vezu.

Shvativši da je otac imao kratku vezu s Ashleyinom majkom Michelle, Latoya je od Kennetha zatražila da obavi DNK testiranje. Dana 21. februara stigli su rezultati koji su potvrdili da je Kenny doista Ashleyin biološki otac.

„Kad mi je Kenneth kazao da je moj otac, isprva mi je bilo teško to prihvatiti i shvatiti“, rekla je. On joj je objasnio da mu njena majka nikad nije rekla da je trudna nakon njihove kratke tinejdžerske veze.

„Sretan sam što je Ashley moja kći. I svi su sretni što je ona dio obitelji. To je jednostavno Božje djelo“, kazao je.

U objavi na Facebooku Latoya je napisala:

„Ljudi su godinama govorili da smo slične i ispitivali nas jesmo li sestre, a mi smo uvijek odgovarale negativno. No sada se ispostavilo da ipak jesmo! Zato toliko nalikujemo i zbog toga smo od šestog razreda nerazdvojne“, napisala je Latoya.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije