Doktor djetetu sa upalom grla prepisao sladoled i video igrice

3
Radiosarajevo.ba
Doktor djetetu sa upalom grla prepisao sladoled i video igrice
FOTO: Društvene mreže / Neobičan recept doktora

Brazilski doktor nedavno je otopušten s posla, nakon što je prepisao sladoled i video igrice 9-godišnjaku sa upalom grla i simptomima sličnim gripu.

37-godišnja majka iz Osaska, u Velikom Sao Paulu, odvela je svoje devetogodišnje dijete na pregled u državnu kliniku, nakon što mu je bila muka i počeo je da povraća.

Ona tvrdi da je ljekar bio veoma neprofesionalan, pitao ju je da li je pogledala grlo svom djetetu, ali se nije potrudio da to uradi sam.

Dragan Bursać: Srbija je sponzor terorista na Kosovu!

Dragan Bursać: Srbija je sponzor terorista na Kosovu!

Umjesto da stvarno pregleda maloljetnika, neimenovani ljekar je navodno počeo da piše recept za lijekove poput amoksicilina, ibuprofena, dipirona, prednizolona i N-acetilcisteina, kao i za sladoled i svakodnevne igre.

"Počeo je da piše recept ne pregledajući mog sina, ne gledajući mu grlo, ne pregledavajući grudi, bez ičega. Onda je pitao mog sina da li voli sladoled, rekao je da. Pitao je da li čokolada ili jagoda, moj sin je odgovorio čokolada. Ali nisam ni zamišljala da je napisao sladoled na recept. Ali je prepisao sladoled i dnevne sesije mobilne video igre Free Fire”, rekla je ogorčena majka.

Poslužujete sladoled u kuglama i sa kašikom? Nemojte više, ovo je novi način posluživanja...

Poslužujete sladoled u kuglama i sa kašikom? Nemojte više, ovo je novi način posluživanja...

Reakcije društvenih medija na ljekarski recept bile su pomiješane, pri čemu su se neki složili da su bili neprofesionalni, a drugi su tvrdili da je sladoled i igrice na recept dodao samo kao šalu.

Advokat Henderson Furst, predsjednik Komisije za bioetiku brazilske advokatske komore, odjeljenje u Sao Paulu, rekao je da neki ljekari rade ovakve stvari da bi humanizovali odnos sa svojim pacijentima.

Nažalost po doktora, kontroverza oko njegovog recepta bila je dovoljna da ga košta posla u brazilskoj mreži javnog zdravlja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije