Djevojka oprala kosu Coca-Colom, a onda ostala bez teksta: Evo šta se desilo

0
Radiosarajevo.ba
Djevojka oprala kosu Coca-Colom, a onda ostala bez teksta: Evo šta se desilo
Foto: Printscreen / Pranje kose Coca-Colom

Želite li gustu, prekrasnu kosu poput, ali se nosite s tankom i beživotnom kosom? Niste sami - mnoge žene se bore s kosom bez volumena i sjaja. Zato bi vas mogao zanimati ovaj neobičan trik s popularnim gaziranim pićem.

Nije iznenađujuće da kosi nanesemo štetu čestim pranjem, bojanjem, ravnanjem i uvijanjem. Ali, postoji jednostavan proizvod koji bi mogao napraviti veliku razliku, a već ga možda imate u frižideru.

Pranje kose Coca-Colom navodno može donijeti neočekivane rezultate. Iako možda nećete htjeti piti kolu nakon ovoga, ona ima brojne korisne primjene.

Ministar Helez za Radiosarajevo.ba: Vojnici Srbije nisu došli na naš poziv, u toku je istraga

Ministar Helez za Radiosarajevo.ba: Vojnici Srbije nisu došli na naš poziv, u toku je istraga

Na primjer, Cola može ukloniti kamenac iz kuhala za vodu, očistiti WC školjku, pa čak i aluminijske felge automobila. Ovaj napitak je toliko hemijski aktivan da može očistiti razne površine.

Cola također može pomoći kod uklanjanja žvakaće gume iz kose. Napunite posudu colom i umočite dio kose sa žvakom u nju. Pustite da odstoji neko vrijeme i žvaka će se lakše ukloniti.

Iako ne možemo jamčiti uspjeh, vrijedi pokušati ako želite više volumena. Kola navodno daje kosi "neurednu" teksturu i čini je manje mlitavom. Visoka kiselost kole zatvara i skuplja folikule dlake, čineći je sjajnijom. Zvuči obećavajuće, zar ne?

TikTokerica Marijka isprobala je ovaj trik i bila je oduševljena rezultatom. Njena objava na TikToku skupila je čak šest miliona pregleda. Marijka je bila šokirana kad je isprala kolu s kose koja je dobila sjaj i bolju teksturu. Ako želite isprobati isto, sve što vam treba je boca kole i voda za ispiranje nakon pranja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije