Kosa vam je masna zato što je pogrešno perete: Ovo su upute kako to pravilno uraditi

0
Radiosarajevo.ba
Kosa vam je masna zato što je pogrešno perete: Ovo su upute kako to pravilno uraditi
Foto: Pexels / Njega kose

Teško se probiti kroz more savjeta na društvenim mrežama.

Odjednom svi znaju sve o mršavljenju, njezi kože, kose… Neki su savjeti potpuno pogrešni, neki su korisni, a nama preostaje metoda pokušaja i pogrešaka.

Stručnjaci za kosu iz Roxy Haira imaju savjet kako da vam kosa duže ostane čista i svježa. Većina ljudi stavlja šampon, ispire, regenerator, ispire i gotovo.

Novo ubistvo u Sarajevu: Tijelo žene pronađeno u stanu, uhapšene tri osobe

Novo ubistvo u Sarajevu: Tijelo žene pronađeno u stanu, uhapšene tri osobe

Dvostruko šamponiranje nedavno je prikupilo nevjerojatnih sedam miliona pregleda na TikToku, iako za razliku od drugih trendovskih “hirova”, stručnjaci tvrde da je ovaj svakako vrijedan pompe.

Ispiranjem prvog sloja šampona ne samo da ćete se riješiti svih masnoća i prljavštine na tjemenu, već ćete pomoći u uklanjanju svih preostalih ostataka proizvoda, poput čestica laka za kosu.

Drugo ispiranje će zatim dubinski očistiti vašu kosu, dajući svakom pramenu malo pažnje. To će omogućiti da kosa izgleda puno svježije nego inače. Uklanjanjem svih nečistoća omogućujete i proizvodima za njegu dublje prodiranje u kosu.

Unatoč prednostima, dvostruko šamponiranje nije nužno dobro za svakoga. Oni koji pate od suhog vlasišta, peruti ili bilo koje vrste iritacije možda bi se trebali kloniti dubinskog čišćenja jer ono može ukloniti prirodna ulja s kose. Ovo vrijedi i za one koji peru kosu svaki dan, piše Ordinacija.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije