Djed dirnuo svijet: Dolazi u dječju bolnicu i čuva prerano rođene bebe

Radiosarajevo.ba
Djed dirnuo svijet: Dolazi u dječju bolnicu i čuva prerano rođene bebe
Ako vam se na newsfeedu ovih dana barem jednom nije pojavio video djedice koji čuva i mazi bebe kao volonter u jednoj dječjoj bolnici, onda morate obogatiti svoj virtualni život.

David Deutchman postao je prava zvijezda interneta nakon što je objavljena priča o njegovom volontiranju u jednoj bolnici u Atlanti.

Djed David svake sedmice dva puta dolazi u bolnicu kako bi nosio, mazio i čuvao prerano rođene bebe čiji roditelji ne mogu biti s njima. David bebama poklanja goleme količine ljubavi i pažnje, priča im, pjeva, a svi u bolnici su oduševljeni njegovom ustrajnošću da stalno dolazi i radi isto, bez obzira na to što je u poodmakloj životnoj dobi.

"Ljudima je čudno kada kažem da dva puta sedmično nosim djecu, da djeca piške po meni i povraćaju. Rijetko ko razumije, ali ja obožavam ovo raditi. Ne treba mi nagrada ni plaća, ova su dječica sama po sebi bogatstvo", rekao je simpatični djedica i rasplakao mnoge.

Bebe su također jako zadovoljne tretmanom koji primaju od Davida, a ljekari kažu da je za razvoj prerano rođenih beba jako važno da ih se drži, mazi i pazi u ovom osjetljivom periodu života.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije