Dječak od 12 godina je menadžer Trumpove predsjedničke kampanje

Radiosarajevo.ba
Dječak od 12 godina je menadžer Trumpove predsjedničke kampanje
Predsjednička utrka u SAD-u za povjerenje građana u državi Colorado veoma lako bi mogla biti odlučena u okrugu Jefferson. Oba kandidata koji želi svoje mjesto u Bijeloj kući morat će posvetiti posebnu pažnju ovom okrugu, koji je ključan za glasove.

Ipak, čini se da ta činjenica ne obeshrabruje kandidata za mjesto američkog predsjednika, Donalda Trumpa, koji je za potpredsjednika svoje kampanje u ovom okrugu postavio 12-godišnjeg Westona Imera, prenosi Guardian.

Poklonivši mu svoje povjerenje Trump je odlučio da, unatoč godinama, ukaže povjerenje ovom dječaku i dopusti mu da bude taj koji će osvojiti glasove.

Weston Imer, inače potpredsjednik kampanje republikanskog kandidata u okrugu Jefferson, odbacio je tvrdnje da bi njegove godine mogle biti njegova mana.

„Znam, šta radim. U politiku sam ušao još kao veoma mali. Dobar sam prijatelj sa svim kandidatima ovdje u Coloradu. Ustvari, prijatelj sam sam sa svima u cijelom okrugu i državi. Ljudi iz Trumpove kampanje mi, zbog toga, vjeruju i znaju da ću uraditi sve što je potrebno ovdje u Jeffersonu.“, kazao je Imer.

Zbog svoje funkcije u ovogodišnjoj kampanji mladi Imer je vrlo brzo stigao i do naslovnica brojnih medija u SAD-u, koji su tvrdili kako je Trumpov tim preuzeo veliki rizik jer ukoliko Trump ne osvoji dovoljno glasova u ovom okrugu, teško da može pobijediti u državi Colorado.

No, ovaj predsjednički kandidat nije ni tada odustao od ovog dječaka, koji će se sve do predsjedničkih izbora u SAD-u boriti za to da Trump osvoji povjerenje građana Colorada i okruga Jefferson.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije