Trump htio otpustiti radnice iz bizarnih razloga

Radiosarajevo.ba
Trump htio otpustiti radnice iz bizarnih razloga
EPA / Donald Trump
Republikanski kandidat za američkog predsjednika Donald Trump je navodno planirao otpustiti zaposlenice zbog bizarnog razloga.

Kako piše LA Times, tužba pokrenuta 2012. godine je otkrila da je Trump planirao otpustiti, kako se navodi, ružne radnice i zamijeniti ih atraktivnijim ženama.

Sudski dokumenti pokazuju kako je Trump tražio od uprave u Trump National Golf Clubu u Rancho Palosu da neprivlačne zaposlenice zamijene atraktivnijim.

Cijeli slučaj se pojavio u javnosti nakon što je Hillary Clinton u predsjedničkoj debati podsjetila da je Trump jednu misicu nazivao "Miss Piffy" i "Miss domaćinstva" nakon što je 1996. godine osvojila titulu Miss Universe.

Svjedokinja koja je radila u golf klubu ispričala je za medije da je nekoliko puta čula da Trump govori šefovima da zaposlenice u restoranima nisu dovoljno privlačne.

LA Times navodi da su se radnici rotirali tako da najatraktivnije uposlenice budu u smjeni kada Trump dolazi u posjetu.

Trump je demantovao optužbe koje mu se stavljaju na teret, tvrdeći da se radi o izjavama grupe bivših i ogorčenih uposlenica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije