SAD / Dječak (5) pozvao svu djecu iz vrtića da prisustvuju njegovom usvajanju na sudu

06. 12. 2019. u 18:58:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 165

Petogodišnji dječak iz Michigana pozvao je cijelu grupu iz vrtića kako bi svjedočili njegovom zakonskom usvajanju - i tako ugrijao srca ljudi širom svijeta.

Michael se u četvrtak službeno pridružio svojoj novoj porodici na sudu u okrugu Kent, piše BBC.

Fotografija koju je na Facebooku podijelio okrug Kent pokazala je kako dječak opušteno sjedi u stolici za odrasle u sudnici, pored svojih posvojitelja.

Iza njih su njegovi drugovi iz grupe koji su sretno mahali papirnatim srcima na štapovima.

Kenty County Court - undefined

Njegovi drugari iz vrtića

Tokom saslušanja, svako se dijete predstavilo i objasnilo zašto je došlo slaviti.

"Michael je moj najbolji prijatelj", rekao je mali dječak po imenu Steven.

"Zovem se Lily i volim Michaela", djevojčica je rekla sutkinji Patriciji Gardner koja je za tu priliku nosila ogrlicu od božićnih ukrasa.

"Počeli smo školsku godinu kao porodica", rekao je Michaelov učitelj. "Porodica ne mora imati istu DNA, jer porodica je podrška i ljubav."

Grupa iz vrtića, učitelji i roditelja aplaudirali su dok su Michael i njegovi roditelji tukli sučevom palicom po stolu dovršavajući postupak.

Četvrtak je bio Dan posvojenja okruga Kent, a 37 djece je "ljubazno i službeno dočekalo njihove porodice", napisao je okrug na Facebooku.

"Ponekad su njihova putovanja bila vrlo duga. Bili su čudo i promjena za djecu i porodice, i imaju nevjerojatnu podršku zajednice - kao što ste danas mogli vidjeti na Michaelovom ročištu za usvajanje", rekla je časna sutkinja Patricia Gardner.

"Cijeli njegov vrtić i škola su bili tu da kažu 'volimo te' i 'podržavamo te' i 'bit ćemo ovdje ne samo danas, već u svim godinama u budućnosti."

Snimljeno izvan sudnice za lokalnu televiziju, petogodišnjak je izjavio: "Volim svog oca!" 

Fotografija koja prikazuje Michaela i njegov razred od tada je podijeljena više od 100.000 puta na Facebooku.

NEMA KOMENTARA