Junak dana: Usvojio je tri dječaka iz doma da ne bi morali prolaziti isto što i on

Radiosarajevo.ba
Junak dana: Usvojio je tri dječaka iz doma da ne bi morali prolaziti isto što i on
Foto: Bored Panda / Barry Farmer sa sinovima

Neki kažu da su mala djela dobrote veća od najvećih namjera. I naravno, ta sitna djela dobrote mogla bi biti dovoljna da se ovaj svijet brže okreće i promijeni.

Junak današnje priče zasigurno je jedan od onih dobrih, jer je usvojio ne jedno dijete već troje djece nakon što je i sam odgajan u udomiteljstvu.

Barry Farmer iz Richmonda, Virginia, dobio je dozvolu za udomiteljstvo u dobi od 21. godine.

Nakon što ga je odgajala njegova baka kroz program nazvan "Srodstveno zbrinjavanje" koji omogućava ostalim članovima porodice da stupe i odgajaju dijete kad roditelji nisu sposobni, Barry Farmer znao je koliko je važno imati roditeljsku figuru u djetetovom životu.
 
Svojeg najstarijeg sina Jaxona posvojio je 2011, nakon njega Xaviera 2013, a najmlađeg Jeremiju 2014. godine.
 
Prvobitni plan je bio da Jaxson ostane s njim dok njegova porodica ne bude bila spremna da ga vrati, ali se desio neočekivan preokret. Jaxson je zamolio Farmera da bude njegov "tata zauvijek" kad se suočio s mogućnošću da živi sa pravim roditeljima.

Dvije godine nakon što je usvojio Jaxsona, mislio je da bi bilo dobro da dječak ima brata i usvojio je drugog sina Xaviera, još 2013. godine.

Godinu dana kasnije, kao udomljeno dijete uzeo je drugog dječaka Jeremiju. Ali baš kao i kod prvog sina Jaxsona, plan se promijenio. "Jeremijevi su se planovi za povratak kući promijenili u to vrijeme", objasnio je Farmer, "i tada smo moja dva starija dečka i ja odlučili trajno živjeti u našem domu."

Farmera sve podsjeća na njegovu baku kojoj duguje mnogo.

"Očinstvo je sve ono što sam mogao zamisliti, jer sam otac u kojeg sam želio odrasti. Uključen sam, tu sam kad moji dečki spavaju i kad se probude", rekao je Farmer, piše Bored Panda.

I gledajući ovu divnu porodicu, nadamo se da postoji takav dragi tata za svako dijete na svijetu!

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije