Gay par usvojio djevojčicu sa HIV-om: Odbilo je 10 drugih porodica, oni je izliječili

Radiosarajevo.ba
Gay par usvojio djevojčicu sa HIV-om: Odbilo je 10 drugih porodica, oni je izliječili
Foto: Unilad / Argentinska porodica

Gay par u javnosti je prvi put progovorio o 'neposrednoj vezi' koju su osjetili nakon usvajanja HIV-pozitivnog djeteta, koje je 10 drugih porodica odbilo.

Damian Pighin (42) i Ariel Vijarra (39) bili su prvi gay par koji se vjenčao u sjeveroistočnoj argentinskoj provinciji Santa Fe, a odluku o proširenju porodice donijeli su 2011. godine.

Bračni par iz Rosarija prošao je nekoliko godina kroz razočaranja prije nego što je 2014. godine primio poziv u vezi s novorođenom bebom koja je bila spremna za usvajanje.

Djevojčica koja je rođena s HIV-om imala je 28 dana kada su Damian i Ariel primili poziv i obaviješteni je da je 10 porodica prethodno odbilo.

Međutim, nisu se ustručavali da je prihvate u svoju porodicu, a Ariel je lokalnim medijima poručio:

Čim sam je ugledao, osjetio sam da je ona dio mog života. Veza je bila trenutna. Držali smo je u naručju, dali joj bocu i ona nas je gledala širom otvorenih očiju bez plakanja.

Djevojčica, koja je dobila ime Olivia, odlično je reagirala na njeno liječenje HIV-om i odmah je počela dobivati na težini. Prije nekoliko godina, porodica je primila sjajne vijesti kada su testovi pokazali da virus u Oliviji više nije prisutan, piše Unilad.

Porodica se proširila još jednom u 2015. godini, kada je žena koja je čula za priču o bračnom paru željela da usvoje njenu djevojčicu. Jeste, i tako su Damian i Ariel dočekali Victoriju u svoj život.

Dvije sestre su vršnjakinje, Olivia je navršila pet godina nedavno, a Victoria je peti rođendan proslavila u februaru.

Argentinska porodica - undefined

Proslava rođendana

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije