Dječak (12) se našao oči u oči s leopardom - njegova reakcija oduševila cijeli svijet

1
Radiosarajevo.ba
Dječak (12) se našao oči u oči s leopardom - njegova reakcija oduševila cijeli svijet
Foto: Prtscr / Youtube / Leopard leženo ušetao u ured, a onda...

Da se iznenada nađete oči u oči s leopardom, šta biste učinili?

Naravno, možda ste vidjeli jedno od ovih stvorenja u zoološkom vrtu, ali to je prilično kontrolirano okruženje. Ne, pričamo o scenariju u kojem se morate suočiti s leopardom lice u lice - recimo, na primjer, da leopard ušeta u zgradu u kojoj se nalazite.

Možda vam to zvuči kao nemoguća situacija, ali snimka sa sigurnosne kamere u uredu za vjenčanja u Nashiku, gradu koji je smješten oko 100 kilometara sjeveroistočno od Mumbaija u Indiji, dokazuje da se to može dogoditi.

Ambasador BiH se oglasio povodom odluke Švedske da bude kosponzor nacrta rezolucije o genocidu

Ambasador BiH se oglasio povodom odluke Švedske da bude kosponzor nacrta rezolucije o genocidu

Naime, na snimci se vidi 12-godišnji dječak po imenu Mohit kako ulazi u spomenuti ured sa svojim ocem, koji zatim izlazi. Dječak je ostao sjediti pokraj otvorenih vrata ureda, te je igrao igrice na mobitelu, kada je leopard iznenada ležerno ušetao u ured...

Mnogi bi vjerovatno vrištali, skočili ili se možda čak potpuno "smrznuli", ali ne i ovaj hrabri dječak. On je, naime, ostao čudesno pribran te je, zgrabivši svoj mobitel, mirno izašao iz prostorije i lukavo zatvorio vrata za sobom kako bi uhvatio životinju u zamku.

Govoreći za Times of India o ovom iskušenju, hrabri Mohit je rekao: "Između mene i leoparda jedva da je bilo prostora... Bio sam uplašen, ali sam uspio tiho ustati i iskrasti se iz ureda."

Uskoro su na mjesto događaja stigli predstavnici vlasti koji su uhvatili divlju životinju, za koju se ispostavilo da je petogodišnji mužjak. Tim je uspio životinju sigurno ukloniti iz zgrade.

Snimka dječakovog brzog razmišljanja i nevjerojatno hladne reakcije privukla je mnogo pažnje otkako je podijeljena na internetu, a mnogi su gledatelji bili zapanjeni kako su se događaji odvijali. "Drago mi je što je brzo razmišljao i što se ništa ozbiljno nije dogodilo", napisao je jedan gledatelj, dok je drugi dodao: "Wow, to je nevjerovatna brzina sjajne reakcije."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije