Dječaci se bezbrižno igrali u plićaku, a sve vrijeme ih motrila velika bijela ajkula

Radiosarajevo.ba
Dječaci se bezbrižno igrali u plićaku, a sve vrijeme ih motrila velika bijela ajkula
PrtScr / Trenutak kada se ajkula približava

Trojica dječaka, koja su se kupala u prelijepoj tirkiznoj vodi, uživali su u plivanju ne sluteći da ih samo trenuci dijele od napada velike bijele ajkule. Naime, dječaci ovog opasnog predatora nisu ni primjetili, iako se sve dešavalo u blizini obale, a sve je zabilježeno snimkom koji je slučajno nastao iz drona.

Na YouTube kanalu 'The Rogue Droner' objavljen je šokantan video snimak nastao na plaži Tunri u saveznoj državi Novi Južni Vels u Australiji, a na njemu se vidi kako velika bijela ajkula pliva u neposrednoj blizini trojice dječaka, prenosi Blic.

U jednom trenutku, ona je krenula ka njima, i kada je došla blizu njih, promijenila je pravac i krenula je ka drugom dijelu obale gdje se nalazio veliki broj šetača koji su imali prilike da ajkulu vide iz neposredne blizine.

Ovaj video snimak je nastao sasvim slučajno, dok je YouTuber koji se potpisuje kao 'The Rogue Droner' snimao okolinu dronom.

U komentarima ispod snimka, ljudi su masovno komentarisali kako je to savršen pokazatelj koliko ajkule mogu blizu da priđu obali, čega možda nismo ni svjesni. Ipak, bilo je i onih koji su snimak okarakterisali kao strašan i veoma opasan zbog činjenice da se velika bijela ajkuula u jednom trenutku nalazila na samo nekoliko metara od djece.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije