Deset skrovitih uvala na Jadranu: Zavučene i skrivene od pogleda

Radiosarajevo.ba
Deset skrovitih uvala na Jadranu: Zavučene i skrivene od pogleda
Foto: www.theguidesplit.com / Gluha vala

Jadranska obala puna je skrivenih mjesta koje se isplati potražiti i okupati se, a za neke od uvala mnogi ni ne znaju, jer su smještene daleko od vreve i pogleda, piše 24sata.hr.

1. Gluha vala

Gluha vala - undefined

Foto: www.theguidesplit.com: Gluha vala

Dva kilometra udaljena od mjesta Grohote na Šolti nalazi se Gluha vala, latinskog imena Vallis surda. Čini je sedam manjih uvala, a ime je dobila po specifičnim akustičnim svojstvima, poznatim još iz antičkih vremena. Arheolozi kažu da je jedna od uvala bila ribnjak cara Dioklecijana, a tamo se još može naći zid pod morem koji ide u prilog toj tvrdnji.

2. Stara Baška

Stara Baška - undefined

Foto: putovnica.net: Stara Baška

Stara Baška se nalazi na Krku, desetak kilometara od Punta. Staro je ribarsko mjesto, idealno za sve koji vole uživati u miru i prirodnim ljepotama. Uvala je zaštićena i od prometa, pa se do nje možete prošetati uskim stazicama obraslim mediteranskim biljem.

3. Plaža Meli

Plaža Meli - undefined

Foto:  visitlošinj.com: Plaža Meli

Plaža Meli nalazi se na istočnoj strani otoka Cresa i jedan je od najljepših prizora na Jadranu. Boja mora i miris Jadrana sklapaju se u neponovljivo iskustvo pa će se svi koji posjete skrivene uvale Cresa teško od njih odvojiti.

4. Uvala Zabodarski

Uvala Zabodarski - undefined

Foto: kamonaizlet.hr: Uvala Zabodarski

Uvala Zabodarski na glasu je kao jedna od najljepših uvala Malog Lošinja, a ujedno i jedna od najljepših divljih plaža. Od središta Malog Lošinja udaljena je svega osam kilometara i okružena je borovom šumom pa ima pregršt hlada.

5. Pritišćina

Pritišćina - undefined

Foto: kamonaizlet.hr: Pritišćina

Jedna je od najmanjih i najljepših viških uvala. Nalazi se na južnoj strani otoka Visa, a do nje se dolazi dugim i lošim makadamskim putem od Podhumlja, zbog čega je omiljeno odredište svih onih koji su u potrazi za skrivenim draguljima.

6. Uvala Grandovac

Uvala Grandovac - undefined

Foto: t-z vis: Uvala Grandovac

Još jedna uvala na Visu. Grandovac se nalazi s lijeve strane pri samom ulazu u višku uvalu. Smještena je 30 minuta hoda od grada Visa pa možda nije najskrivenija uvala, ali se svakako isplati vidjeti je i tamo se okupati.

7. Uvala Žuljana

Uvala Žuljana - undefined

Foto: ston.hr: Uvala Žuljana

Žuljana je mala uvala i mjesto na južnoj obali Pelješca. Povezana je obalnom cestom sa Stonom. Cijela uvala obiluje prekrasnim šljunčanim i pješčanim plažama, a jedna od najljepših je plaža Vučine.

8. Uvala Mali Bok

Uvala Mali Bok - undefined

Foto: croatiatraveller: Uvala Mali Bok

Mali Bok je mala uvala na otoku Cresu, blizu mjesta Orlec. Tamo je šljunčana plaža koja postupno ulazi u kristalno čisto more. Na plaži nema drveća, ali je omeđena stijenama pa povremeno ima i hlada. Plaža je oko deset kilometara od Cresa i svakako se isplati skočiti do ove uvale, pa makar i pješice.

9. Jagodna

Uvala Jagodna - undefined

Foto: Visit.hr: Uvala Jagodna

Uvala Jagodna na Hvaru okupana je suncem i kristalno čistim morem, okružena je gustom borovom šumom i zvukom mediteranske idile. Smještena je između Ivan Dolca i Svete Nedjelje i trebala bi biti odredište svih koji obožavaju sunce i more.

10. Sahara

Uvala Sahara - undefined

Foto: rab visit.com: Uvala Sahara

Sahara se nalazi na Rabu, u mjestu Lopar, a slična je Rajskoj plaži, ali je mnogo mirnija i praktički netaknuta. Kako je do uvale teško doći, prava je oaza mira, pišeTheguidsplit.com.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije