Made in BiH: Impozantna jahta Derubis 44 Fly, pogledajte i uvjerite se

Radiosarajevo.ba
Made in BiH: Impozantna jahta Derubis 44 Fly, pogledajte i uvjerite se
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Derubis 44 Fly

Bh. kompanija Derubis Yachts d.o.o. iz Viteza tokom vikenda na Trgu Bosne i Hercegovine održava svjetsku premijeru novog modela jahte Derubis 44 Fly, koja je u potpunosti proizvedena u Bosni i Hercegovini. 

Sinoć je upriličena svečana premijera, koja je bila otvorena za javnost, uz ceremonijalno otkrivanje broda te obraćanje zvaničnika i partnera koji su podržali ovaj projekt od značaja za bh. poduzetništvo.

Danas je ova impozantna jahta prezentirana i predstavnicima medijskih kuća u BiH gdje su se i brojne novinarske ekipe uvjerile u njen vrhunski kvalitet.

Denis Kraljević, osnivač i direktor Derubis Yachts, za Radiosarajevo.ba je kazao kako je ovo važan projekat i veliki za Bosnu i Hercegovinu.

Radiosarajevo.ba je saznao i jedan zanimljiv detalj, a to je da je Denis Kraljević na promociji sinoć kazao da jahti nedostaje samo jedno, a to je zastava Bosne i Hercegovine, te je potom uzeo zastavu i na licu je mjesta stavio na jahtu.

Jahta Derubis 44 Fly dužine 14 metara, širine 4,5 metra i visine 6 metara biće izložena za javnost na platou Trga BiH do večeras, gdje će je posjetioci moći doći i pogledati. Svi posjetioci će se morati pridržavati propisanih epidemioloških mjera opreza i održavati propisanu distancu.

Suvlasnica kompanije Derubis Yachts Lejla Kraljević pred zvanicama je istakla da je na početku rada u hali bilo minus 5 stepeni Celzijusa, a mnogi radnici nikad prije nisu ni vidjeli brod.

"Mi nismo samo napravili brod nego brodogradilište za serijsku proizvodnju brodova", istakla je Kraljević.

Denis Kraljević je podsjetio su prošle godine izlašli na tržište s prvom Derubis jahtom, koja je ujedno i prva ikad napravljena u BiH, te da nisu prestali raditi na unapređenju i osposobljavanju serijske proizvodnje.

"Jako smo sretni da iz Sarajeva možemo svijetu poslati sliku sa novim, boljim, modernijim i luksuznijim modelom jahte koji je nastao u našoj proizvodnji. Ovo je jedinstvena prilika da svoj proizvod premijerno promovišemo u BiH, s obzirom na to da su svi sajmovi nautike u svijetu otkazani usred pandemije koronavirusa. Želimo sugrađanima dati priliku da vide to naše čudo, naš brod proizveden u Vitezu, u gradu koji nije na moru", naglasio je Kraljević na promociji.

Derubis 44 Fly jahta se prostire na tri sprata i pravljena je za boravak deset odraslih osoba, sa četiri spavaonice, četiri kupatila i bazenom. Derubis Yachts je trenutno prisutan sa prodajnom mrežom u skoro svim zemljama svijeta.

Derubis 44 Fly - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Derubis 44 Fly

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije