Promocija / Derubis 44 Fly: U Sarajevu predstavljena luksuzna jahta proizvedena u BiH!

04. 07. 2020. u 21:29:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 1680

U subotu i nedjelju, 4. i 5. jula 2020. godine na Trgu Bosne i Hercegovine u Sarajevu, bh. kompanija Derubis Yachts d.o.o. iz Viteza održat će svjetsku premijeru novog modela jahte Derubis 44 Fly, koja je u potpunosti proizvedena u Bosni i Hercegovini.

Večeras je upriličena svečana premijera, koja je bila otvorena za javnost, uz ceremonijalno otkrivanje broda te obraćanje zvaničnika i partnera koji su podržali ovaj projekt od značaja za bh. poduzetništvo.

U nedjelju se očekuju B2B susrete sa važnim zvanicama iz poslovnog svijeta i diplomatskog kora.

Impozantna jahta Derubis 44 Fly dužine 14 metara, širine 4,5 metra i visine 6 metara biće izložena za javnost na platou Trga BiH do nedjelje uvečer, gdje će je posjetioci moći doći i pogledati. Svi posjetioci će se morati pridržavati propisanih epidemioloških mjera opreza i održavati propisanu distancu.

Video pogledajte OVDJE.

Premijera jahte Derubis 44 Fly - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Premijera jahte Derubis 44 Fly

Suvlasnica kompanije Derubis Yachts Lejla Kraljević izjavila je da jenje početku rada u hali je bilo minus 5 stepeni Celzijusa, a mnogi radnici nikad prije nisu ni vidjeli brod.

"Mi nismo samo napravili brod nego brodogradilište za serijsku proizvodnju brodova", istakla je Kraljević.

Događaju je prisustvovao i premijer FBiH Fadil Novalić koji je naveo da su nositelji vlasti u BiH spremni mijenjati percepciju poslovanja domaćim i stranim firmama u našoj zemlji. Dodao je da tu prvenstveno misli na olakšavanje uslova za dobivanje dozvola, koncesija i svih ostalih birokratskih procedura: "Ipak, postavljamo svima jedan uslov, domaćim i stranim investitorima, a to je da koriste najsavremenije tehnike, strojeve i najnapredniju tehnologiju. Vremena istrošenih strojeva i jeftine radne snage više ne postoje. Ovim projektom koji je večeras predstavljen, želimo pokazati svima da je BiH u stanju nositi se i sa najzahtjevnijim tehnološkim izazovima."

“Nakon izlaska na tržište prošle godine sa prvom Derubis jahtom, koja je ujedno i prva ikad napravljena u BiH, ostvarili smo značajne kontakte i prepoznatljivost na međunarodnom tržištu. Nismo prestali da radimo na unapređenju i osposobljavanju serijske proizvodnje, te smo jako sretni da iz Sarajeva možemo svijetu poslati sliku sa novim, boljim, modernijim i luksuznijim modelom jahte koji je nastao u našoj proizvodnji. Ovo je jedinstvena prilika da svoj proizvod premijerno promovišemo u BiH, s obzirom na to da su svi sajmovi nautike u svijetu otkazani usred pandemije koronavirusa. Želimo sugrađanima dati priliku da vide to naše čudo, naš brod proizveden u Vitezu, u gradu koji nije na moru", izjavio je osnivač i direktor Derubis Yachts Denis Kraljević.

Derubis 44 Fly jahta se prostire na tri sprata i pravljena je za boravak deset odraslih osoba, sa četiri spavaonice, četiri kupatila i bazenom. Derubis Yachts je trenutno prisutan sa prodajnom mrežom u skoro svim zemljama svijeta.

Premijera jahte Derubis 44 Fly - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Premijera jahte Derubis 44 Fly

KOMENTARI (1)