Da li je ovo posao iz snova? Nude više od 22.000 KM za spavanje

0
Radiosarajevo.ba
Da li je ovo posao iz snova? Nude više od 22.000 KM za spavanje
Foto: Pexels / Ilustracija / Spavanje

Kompanija Bensons for Beds nudi posao za ulogu Chief Sleep Officera (CSO), odnsno traži osobu koja bi zarađivala – spavanjem.

Ovo zaista zvuči kao posao iz snova, a osoba koja bude izabrana dobit će 10.000 funti (oko 22,6 hiljada KM) za šest mjeseci zaposlenja na pola radnog vremena koje pokriva 874 sata obuke, spavanja i besplatnog šopinga.

"Sretni kandidat će moći testirati do jednog madrac svake dvije sedmice, četiri jastuka mjesečno i jedan krevetni okvir svakih šest sedmica", pojasnila je Carrie Westwell, voditeljica odjela za ljudske resurse u ovoj britanskoj kompaniji.

Prvomajski praznici u BiH: Provjerili smo kakve su trenutne cijene mesa

Prvomajski praznici u BiH: Provjerili smo kakve su trenutne cijene mesa

"To je savršena uloga za svakoga ko želi nadopuniti svoj postojeći prihod ili želi istražiti industriju kreveta prije nego što se odluči na veliki korak i promjenu karijere", dodala je.

Istraživanje kompanije Bensons for Beds također je otkrilo da je 28 posto Britanaca zaspalo na poslu kada to nije trebalo, a glavni razlozi za to bili su dosada (33 posto), nisu se osjećali dobro (30 posto) i pretopla prostorija (24 posto), javlja poslovni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije