Da, i to postoji: I ćelavi samci sada imaju aplikaciju za sebe

0
Radiosarajevo.ba
Da, i to postoji: I ćelavi samci sada imaju aplikaciju za sebe
Foto: Pixabay / Ilustracija

Ljubav je slijepa bez obzira na gustoću kose, zahvaljujući aplikaciji za ćelave samce, piše FOXNews.

Bald Dating je novo mjesto za online pronalaženje partnera, a započeli su s radom u ponedjeljak. Imaju samo jedan cilj, a to je olakšati samcima bez kose da pronađu partnericu bez fokusiranja na folikule. Stranica se promovira sloganom: Glave i osobnosti sjaje.

"Nekim je ljudima teško biti ćelav i zato mnogi gube samopouzdanje. Bald Dating nastao je kako bi pokazali da nije važno jeste li ćelavi ili ne. Mnogima ne smeta što ste ćelavi, a ima i drugih kojima se baš to sviđa",  stoji u opisu stranice.

Oni koji se žele pridružiti aplikaciji trebali bi biti ćelavi ili otvoreni za upoznavanje nekoga ko jest. Kao i druge aplikacije za sastanke, i Bald Dating sadrže opciju "sviđa mi se" koji korisnicima omogućuje povezivanje i razmjenu poruka.

Bald Dating osmislio je Britanac David Minns (47). On je ćelav, a tvrdi da pronalazi niše za upoznavanje partnera. Minns kaže da je platformu stvorio kako bi izbjegao fotografije s kapama i šeširima, jer se tako muškarci obično sakrivaju kada im je neugodno što nemaju kose.

"Budući da sam ćelav i poduzetnik koji se zabavlja, morao sam nešto poduzeti. Bald Dating stvoreni su kako bi muškarcima i ženama dali samopouzdanje da se usredotoče na spojeve, a ne na kosu", rekao je Minns dodajući kako je njegova platforma od ponedjeljka prikupila više od 1.000 korisnika.

Aplikacija Bald Dating dostupna je globalno i trenutno je besplatna za upotrebu, iako Minns kaže da će je za nekoliko mjeseci početi naplaćivati. 

Iako je aplikacija otvorena za sve, Minns kaže da su korisnici uglavnom ljudi u dobi do 30 do 40 godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije