Kupili kuću iz vremena prohibicije: U zidovima našli dragocjene količine viskija

0
Radiosarajevo.ba
Kupili kuću iz vremena prohibicije: U zidovima našli dragocjene količine viskija
Foto: Telegraf.rs. / Slika iz vremena prohibicije

Nick Drammond i Patrick Becker kupili su u državi New York kuću staru 100 godina, a tada im je napomenuto da ju je izgradio zloglasni krijumčar alkohola. Ipak, nisu ni slutili da će u zidovima zdanja pronaći litre i litre alkohola.

U oktobru su počeli renoviranje i otkrili da je legenda imala stvarne temelje, jer su u zidovima svoje kuće pronašli više od 66 flaša viskija iz doba prohibicije.

Drammond je cijeli "ulov" viskija opisao u postovima na društvenim mrežama, navodeći da su im zidovi puni alkohola.

"Ne mogu da vjerujem da su spekulacije tačne. Stvarno je bio krijumčar", rekao je Drammond govoreći o nekadašnjem vlasniku koji je kuću izgradio 1915. godine, a radilo se o nekom Njemcu koji je bio upleten u brojne skandale u tom gradu.

Par je kupio kuću u Amesu, oko tri sata od New Yorka, prije godinu dana, ali tek su nedavno započeli renoviranje, piše CNN, a prenosi telegraf.rs.

"Bio sam zbunjen. Svuda je bilo sijena, papira, stakla, pa sam vidio i druge pakete", kaže on.

Ispod dasaka je pronašao još flaša, a kako radovi napreduju, pronalaze ih sve više.

"Old Smuggler Gaelic" viski koji su našli i danas se proizvodi, a flaše su bile zamotane u paketima od po šest komada. Vlasnici kuće su kazali da će pune flaše prodati, a one koje su izlapile će sačuvati i degustirati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije